Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ve Konya’nın Karatay, Meram, Selçuklu, Akören, Beyşehir, Çumra, Emirgazi, Seydişehir İlçeleri güzergâhından geçecek olan Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği (ÇED) hükümleri gereğince verilen “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı” Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün resmi internet sitesinde duyuruldu.

ANTALYA’YA GELEN TURİST, ANADOLU’NUN İÇLERİNİ DE TANIYACAK

Ulaşım politikaları v e hedefleri doğrultusunda TCDD’nin otoyollar gibi raylı sistem için de 2023 ve 2035 yılı hedef ağları bulunuyor. Antalya’yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattı ile Antalya’daki turistlerin Ürgüp, Nevşehir, Kayseri ve Konya’ya uzanmaları da planlanıyor.

Böylece Antalya ve çevresine gelen milyonlarca turist için alternatif turizm olanakları (turistler Mevlana Türbesini ziyaret için Konya’ya, Kapadokya’daki güzellikleri görebilmek için Nevşehir’e, Erciyes’te kayak yapabilmek için de Kayseri’ye kolayca gidebilecek) sağlanacak ve turist başına kazanılacak döviz miktarı artacak.

TURİZMİ BÜYÜK KATKI SAĞLAR

Sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş illeri birbirine bağlayan Kayseri-Nevşehir- Aksaray-Konya- Antalya YHT Demiryolu Projesi, bölgesel ve ulusal kalkınma açısından önem taşıyor.

Turizm açısından da stratejik öneme sahip olan Antalya, Konya, Nevşehir illerinin birbirine söz konusu demiryolu hattı ile bağlanacak olması, bölgesel turizm potansiyelini arttırma açısından önem arz ediyor. Daha geniş bir pencereden bakıldığında ise kuzey-güney aksında Türkiye için önemli bir hat olduğu görülebilir.