Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “2002 Kasım’ında göreve geldiğimizde ilk talimatınız Osmanlı’nın, Selçuklu’nun ve modern Türkiye’nin başkentlerini hızlı trenle birbirine bağlayacağız demiştiniz.

Bu emrinizi yerine getirmek için harekete geçtik. Önce Ankara Eskişehir, hemen ardından da tarihi şehrimiz, Mevlana şehrimizi de hızlı trenle Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’ya bağladık. Bununla kalmadık, Konya’nın bölünmüş yollarını tamamladık.

"Konya-Karaman Arası Trenle Yarım Saat Olacak"

Konya’dan Karaman’a da hızlı tren çalışmaları hızla devam ediyor. Tamamlandığında Konya Karaman arası yarım saat olacak. Bu yılın başlarında Konya Büyükşehir Belediyemizin talebi üzerine Konya’da raylı tren hattının arttırılması, yeni raylı sistem yapılması ve mevcudun üzerine 45 kilometre raylı sistem ilave edilmesi için Bakanlar Kurulu kararını almıştır. Bizim vazifemiz de Konya’mızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasına hizmete sunulacak raylı sistem hattı ve yeni tramvayların hayırlı olmasını dileyerek başladı. Erdoğan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Konya genel olarak şehircilik, özellikle, toplu konut, toplu taşıma tarihi eserlerin korunması ve kültürel çalışmalarına verilen önem bakımından ülkemizin örnek şehirlerindendir” dedi.

Konya’dan mevcut hızlı tren hatlarının yanı sıra yeni hızlı tren hatlarının inşa edilmesi çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Erdoğan, “Konya her alanda yeni Türkiye’nin önemli lokomotif şehirlerinden biri olacaktır. Konya bugün de Türkiye’ye Başbakan göndererek geçmişteki şanlı günlerin ruhunu yaşattığını göstermiştir. Anadolu’daki ilk devletimizin başkenti olan Konya bu coğrafyada yaşadığımız tüm zaferler ve hüzünlerin en yakın şahitlerindendir. Bugün de Konya ülkemizin öncü şehirlerinden biridir. Selçuklu tarihi mirası ve Hz. Mevlana’nın manevi mirasına sahip çıkan Konya’yla biz iftihar ediyoruz” dedi.