Tahir Temizkan'ın verdiği ‘Kamu İhale Mevzuatı ve Elektronik İhale (E-İhale)' konulu eğitim seminerine çok sayıda üniversite personeli ve kamu çalışanı katıldı.

"E-İHALE UYGULAMASI, KAMUDA CİDDİ ANLAMDA TASARRUF İMKANI SAĞLAMAKTADIR"

Sayı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan eğitimin açılış konuşmasını KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül yaptı. Rektör Akgül “Devlet bütçesinin verimli kullanılması ve kamunun mal ve hizmet alımının kolaylaştırılarak daha etkin hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen e-ihale düzenlemesi kuşkusuz hem kamu çalışanlarını hem de tedarikçi ve yüklenicileri yakından ilgilendirmektedir. Kamudaki dijital dönüşümün en önemli göstergelerinden olan e-ihale uygulaması, kamuda ciddi anlamda tasarruf imkanı sağlarken piyasadaki rekabet ortamını da canlandırmaktadır. İhale masraflarını azaltan ve kaynaklara erişimi kolaylaştıran bu yeni sistem piyasa koşullarını da yeniden düzenlemektedir.” şeklinde konuştu.

Rektör Akgül konuşmasının devamında, “Son birkaç yıldır kamu ihale mevzuatında yapılan köklü değişimlerle birlikte kamuda mal ve hizmet alımlarının daha şeffaf, daha az maliyetli ve daha hızlı yapılması hedeflenmiş, bu uygulamayla kamuda çağın gerektirdiği dijital dönüşümlerin de önü açılmıştır. Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen Kamu İhale Mevzuatı ve elektronik ihaleye ilişkin bu eğitim semineri ile konu iki gün boyunca ayrıntılarıyla birlikte ele alınarak siz kıymetli katılımcılara azami düzeyde faydalı olunmaya çalışılacaktır.” dedi.

Açılış programı KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül tarafından Eğitmen Tahir Temizkan’a plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.

"MEVZUATLA İLGİLİ EN BÜYÜK PROBLEM 'SENCE / BENCE' UYGULAMALARIDIR"

Açılışın ardından eğitim seminerini vermek üzere kürsüye gelen Tahir Temizkan, 2005 yılından beri bu eğitimleri verdiğini söyleyerek iki gün sürecek eğitim boyunca mevzuat okumaktan ziyade uygulama ve örnekler üzerinden konuyu anlatacağını ifade etti. Mevzuatla ilgili en büyük problemin 'sence / bence' şeklinde uygulamalar olduğunu dile getiren Temizkan bu ayrımlara düşmemek için amaç, kapsam, tanım ve temel ilkelerin çok iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Mevzuatın çok geniş olduğuna dikkat çeken Temizkan, "Bizler aynen tıpçılar gibi yeni bir vaka ile karşılaştığımızda heyecanlanır, onu çözmek için çaba sarf ederiz. Bu eğitim sayesinde kanun maddelerini nasıl okuyacağız, nasıl yorumlayacağız, bunları öğrenmeye çalışacağız." dedi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün boyunca sürecek eğitim kapsamında Kamu İhale Mevzuatı, elektronik ihale ve elektronik ihalelerde istekliler ve idarelerce EKAP’ta yapılacak işlemler ana başlıklarında değerlendirmeler yapılacak. Eğitim programı, katılımcılara sertifika verilmesinin ardından sona erecek.