KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO), Konya Teknokent ve Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin ortaklaşa düzenlediği eğitime, Konya Teknokent Müdür Yardımcısı Yeliz Erenler, Konya Teknokent Girişimcilik ve Şirketleşme Uzmanı Ufuk Korkmaz, Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı Hasan Yıldırım, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Temsilcisi KMÜ Dr. Öğr. Üyesi Kadir Sabancı, Karaman’daki girişimciler, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen projenin ilk eğitimi Girişim Merkezi Ortağı Taner Baltacı tarafından verildi. Baltacı, girişim eğitiminde; girişimciliğin tanımı, girişimcinin özellikleri, girişimciliğin önemi, girişimcilerin yararlanacakları hibe ve destekler hakkında bilgi vererek başarılı girişimciler den örnekler paylaştı. 
Baltacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Proje ile KOP Bölgesinde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlamak, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesine fırsat tanımak, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, girişimcileri yatırımcılarla buluşturmak, ulusal ve uluslararası pazarlarda yer almalarının teşvik etmek amaçlanmaktadır. Girişimcilik ön eğitiminin amacı ise iş kurmak isteyenlerin kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak, kişilerin girişimcilik özelliklerini sınamasını sağlamak, girişimcilik bilincinin artırılarak bu konuda gerekli eğitimleri almalarını ve kuracakları işletmelere yönelik iş planlarını oluşturmalarına yardımcı olmaktır.” dedi.