Konya Ticaret Odası tarafından 4-6 Aralık tarihleri arasında düzenlenen tanıtım programına Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Yozgat illerindeki basın mensupları katıldı.

Gerçekleştirilen programın ilk gününde basın mensuplarına Mevlana’nın şehri Konya gezdirildi. Programın ikinci gününde ise Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü basın mensuplarına tanıtıldı. Tanıtım gezisinde Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü Genel Müdürü Feyzullah Altay yapılan faaliyetler ve yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi.

Hemen akabinde basın mensuplarına Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi ve Model Fabrika hakkında sunum yapıldı. Tanıtımın ardından katılımcılar Mesleki Eğitim Merkezi’ni yakından tanıma fırsatı buldular. Okul yöneticileri burada gazetecilere eğitim, kurs ve derslikler hakkında bilgiler verdiler.

DİJİTAL GÖSTERİM MERKEZİ AÇILDI

Konya’nın Karatay’ ilçesinde bulunan Dijital Gösterin Merkezinin açılışına katılan davetliler, buradaki atölye çalışmalarını yerinde inceleme fırsatını yakaladılar.

Açılış konuşması yapan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılıca, dijital çağın önemini vurgulayarak hayata geçilen projenin destekçileri olarak yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Kartay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade’de ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Karatay Belediyesi ev sahipliğinde üniversitemizin işbirliğinde açılan Dijital Gösterin Merkezinin açılışından dolayı mutluluk yaşıyoruz. Konya’yı ilimin başkenti yapmak için var gücümüzle ile çalışıyoruz. Projemize katkılarından dolayı Turizm Bakanlığımıza ve işbirliği yaptığımız müdürlüklerimize teşekkür ediyorum.”

Protokolün konuşmalarının ardından basın mensuplarına dijital gösterimler izlediler. Günün sonunda ise gazeteciler, Karatay Üniversitesinin Kampüsü gezdiler.