Dünyayı etkisi altına alan korona (covid-19) salgınından maalesef ülkemiz de nasibini aldı. Hayat durma noktasına geldi. Devletimizin evde kal çağrılarını dikkate alan halkımız, evlerine kapandı. Önlemler almaya başladı. Okullar tatil edildi, belli yaş gruplarına sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı vb. çok sayıda yasak getirirdi. Bu yazı vesilesiyle de bu salgından dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Hastane de ve evlerinde karantina altına alınan hastalara da acil şifalar diliyorum. İnanıyorum ki ülkemiz bu badireyi de atlatacak, çok daha güçlü ayağa kalkacaktır.

Bu yazımda benim gibi okulu tatile girmiş ve evine kapanmış öğrenci kardeşlerime, tatili avantaja çevirmenin yollarından bahsedeceğim.

İlk olarak LGS, YKS, ALES ve KPSS gibi sınavlara hazırlanan arkadaşlarımın çalışmayı bırakmamalarını tavsiye ederim. Bu sıkıntılı süreçte psikolojik olarak ders çalışmanın zor olduğunu biliyorum ancak unutmayalım ki böyle krizlerden güçlü çıkan herkes inanıyorum ki çok iyi yerlere gelecektir.  Bu süre zarfında yeni bir dil öğrenmek için çalışmaya başlamakta da fayda var.  Özellikle Avrupa da ve dünyanın çeşitli yerlerinde yeni iş olanaklarının ortaya çıkacağını düşünüyorum.  Söylediğim gibi bu krizden güçlü çıkan eminim KAZANACAKTIR.

Kitap okuma alışkanlığını kazanmak için de en uygun zaman olduğunu düşünüyorum. Maalesef halk olarak kendi isteğimizle evde kalmayı çok seven bir millet değiliz. Zorunlu olarak evde kaldığımız bugünlerde vaktimiz oldukça fazla. Günde yarım saat de olsa kitap okumaya başlayabiliriz. Okuma alışkanlığı kazanmak içinde hangi tarz kitapları okumayı sevdiğimizi bilmemiz gerekir. İlk olarak bunu tespit edip doğru adımlarla bu alışkanlığı rahatlıkla kazanabileceğimizi düşünüyorum.

Uzaktan eğitimle devam eden derslerimizi ihmal etmeyelim. Çünkü sınavlarımızın ne zaman olacağı belli değil. Her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini asla unutmayın.

Özellikle izlemeyi planladığımız ancak bir türlü vakit bulamadığımız dizi, film, belgesel vb. içerikleri de bu süre zarfında izleyebiliriz. Ancak dikkat etmemiz gereken çok önemli bir husus var ”Zaman Yönetimi”.  Vaktimizi iyi değerlendirip günümüzü, haftamızı planlayarak zamanı iyi değerlendirip bu süreçten olabildiğince fayda sağlayarak çıkalım. Özellikle eğitici, öğretici kişisel gelişim, girişimcilik vb. size değer katıp fayda sağlayacak içerikleri izlemeyi tercih edelim.

İnternet te sınırsız kaynak var. Ücretsiz ve ücretli çok sayıda online eğitim mevcut. Bu eğitimlerden mutlaka faydalanmaya özen gösterelim.

Sayın Mümin Sekman’ın “Her şey Seninle Başlar” eserinde söylediği çok hoşuma giden bir söz var. Bu sözü yerine getirmek için en doğru zaman olduğunu düşünüyorum.

 “KİŞİSEL KURTULUŞ SAVAŞINIZI BAŞLATIN”.

Okuduğunuz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. İnşallah gelecek yazımda “Zaman Yönetimi” konusunu ele alacağım. Sağlıklı günler dilerim…