Uzun süredir yazmıyordum. Bugün yazmaya karar verdim. Kovid-19 henüz bitmedi.
İnsanlar, virüs bitmiş gibi davranıyor. Bunu anlayamıyorum. İnsanımız bu normalleşmeyi çok yanlış anladı.
Aşı olunca hiçbir şey bitmedi. İnsanlar yine Kovid-19’a yakalandı. Bu virüs, aşı olan kişilere de bulaşıyor. Şimdi ne olacak? Okullar da açıldı. Yakında göçler başlayacak, üniversiteler açılıyor, herkes Türkiye’min dört tarafına dağılacak. Öğrencilerimiz yurtlarda kalacak, yemekhaneden yemek yiyecek, çeşitli ortak kullanım alanlarında bulunacak. İster istemez bu virüs yayılacak. Şu an zaten Karaman kırmızı durumda. Bakalım ne zaman kapanma uyarısı gelecek ve bu kapanmalar geldiğinde neler olacak. Ben çok merak ediyorum. Herkes yine marketlere mi akın edecek?
Okullar, işyerleri yeniden mi kapanacak? Gerçekten yine evlerde mi olacağız? Kafamda deli sorular.
Eğer bu kapanma gelirse gerçekten insan psikolojisini hiç düşünemiyorum. Hadi benim bu kapanmalarda uğraşım vardı da şimdi ben yeniden bir uğraş bulurum belki.
Aslında bu salgının bu kadar artması, insanlarımızın bilinçsiz davranışları, “virüs bitti” diyerek sokaklarda, kafelerde, AVM'lerde maske ve sosyal mesafe kurallarına uymamalarından kaynaklanmıyor mu?
Gerçi o kadar kapanmalarda bile herkes sokaklara çıktı. İşte bu da insanlarımızın ne kadar bilinçsiz olduğunu gösteriyor.
Benim tek isteğim maskenin olmadığı, virüsün olmadığı, herkesin birbirine sarıldığı güzel günlerin geri gelmesi. Ancak şu durumda da bu çok zor. Keşke az daha sabırlı olabilsek. Evet, sevdiklerimize sarılmayı ben de çok özledim; ancak henüz tehlike bitmiş değil. Bu salgın hâlâ sürüyor.
Bu salgını birlikte atlatacağımıza inanıyorum. Aşı, virüsü bitirmeyecek; ancak virüsün yayılmasını durdurabilecek. O zaman başta kendi sağlığımız, sonra toplum sağlığı için aşı olalım, aşı olmaya sevdiklerimizi teşvik edelim.
Bu salgını bitirecek olan yine bizleriz. Bugün internette bir haber okudum. HES uygulamasında Karaman'ın kırmızı olduğunu gördüm. Bu da beni gerçekten korkuttu.
Bu haber sonrası “acaba yeniden mi kapanacağız?” sorusunu sormaya başladım. Bugünler de geçecek. Ben buna inanıyorum.
Sağlıklı, huzurlu, mutlu günlerde görüşmek dileğiyle.