2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle açılan Yollarbaşı Köy Yaşam Merkezi ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürüldü.

Okul öncesi ve ilkokul kademesinde örgün eğitimin devam ettiği sınıfların yanısıra Karaman Halk Eğitimi Merkezine de ev sahipliği yapan yaşam merkezi, iğne oyası ile ev tekstili alanlarında 24 kursiyere eğitim veriyor.

Başlatılan çalışmalarla köyün kalbinin attığı Yollarbaşı Köy Yaşam Merkezi’nde 7’den 70’e köy halkına hizmet veriliyor. Yaşam merkezinde hem çocukların hem de ebeveynlerin eğitim aldığı ortak alanlarda eğitim öğretim hizmetlerine katkı sağlanıyor.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte uygulamalı tarım alanının düzenlenmesine yönelik, 10 çeşit 100 adet meyve fidanı toprakla buluşturuldu.

Etkinlik öncesi sınıfları ve yaşam merkezinde açılan kursları ziyaret eden Vali Tuncay Akkoyun ve beraberindekiler yapılan çalışmalara ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’dan bilgiler aldı. Öğrenci ve kursiyerlerle bir süre sohbet eden Tuncay Akkoyun, köy yaşam merkezlerinin köylerin eğitim odaklı gelişim ve değişimi için güzel fırsatlar oluşturacağına dikkat çekerek Yollarbaşı Köy Yaşam Merkezi’nin köy halkına ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.

Geniş katılımla gerçekleşen etkinlik, günün anısına öğrenciler ve misafirlerin çekindiği fotoğraflarla sona erdi.