Ayrancı’nın Ambar Köyündeki üreticiler, sulama amacıyla kullanılan kuyuların kaçak olduğu yönündeki şikayetler nedeniyle elektriklerinin kesileceğinin bildirilmesine üzerine yetkililere seslenerek sert tepki gösterdiler.

Ayrancı Barajından yılın sadece belirli dönemlerinde su alabilen üreticiler zamanla sulama amaçlı kuyu kazdırdı. Üreticiler bu kuyularda elektrik kullanmaya başlamaları üzerine, geçtiğimiz günlerde köye gelen Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri, bazı şikayetlerin olduğu nedeniyle Pazartesi gününden itibaren elektriklerinin kesileceğini üreticilere bildirdi.

Elektrikleri kesilirse Ambar köyünde de belli sıkıntılar olacağını ifade eden üreticiler, yaptıkları açıklamada: “Bizlerin bir kuruş elektrik borcumuz yok. Tıkır tıkır paramızı ödüyoruz. Doğudakiler gibi kaçak elektrik mi kullanalım? Kuyuların başında silahla nöbet mi tutalım? Biz sayın Bakanımıza Milletvekillerimize, Valimize sesleniyoruz. Sorunumuza çözüm bulun. Bu yıl zaten pandemi. Kuraklık bizi yaktı. Bir darbe de siz vurmayın” diyerek tepkilerini gösterdiler.