İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünce Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesinin teknik yardım bileşeni kapsamında el terminali bilgilendirme eğitimi İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ramazan Çelik, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimler katıldı.
Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi, 2016 yılı ilkbahar döneminde hayata geçirilmesi planlanmakta olup, projenin uygulamaya aktarılabilmesinde proje kapsamında tedarik edilen el terminallerinin kullanımı önemli bir yer tutmaktadır. Bu bağlamda; proje kapsamında kullanılacak olan el terminallerini kullanacak olan personellere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "Eğiticilerin Eğitimi Programına"  katılmış personeller tarafından el terminallerinin kullanımı konusunda detaylı bilgilendirme yaptı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yürüttüğü Koyun ve Keçilerin Elektronik Olarak Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi kapsamında 65 (altmışbeş) adet el terminali ile harici anten ve 438 bin adet elektronik küpe İl Müdürlüğüne geldi. Küpeler yeni doğan küçükbaş hayvanlara uygulanacak.
Bu Proje ile koyun ve keçi türü hayvanlarda elektronik kimliklendirmeye geçilmesiyle birlikte hayvancılık işletmelerinde küpelenen, aşılanan, sağlık muayenesi yapılan veya sevk edilen hayvanların kayıtları hatasız ve hızlı bir şekilde yerinde yapılabilecek. Ayrıca koyun ve keçilerin elektronik kimliklendirilmesi ve kaydı, sağlıklı ve güvenilir verilerin tutulmasını, hayvan hareketlerinin etkin olarak izlenmesini, hayvan hastalıkları ile mücadelenin desteklenmesini ve hayvancılık desteklemelerinin hedefine ulaşmasını sağlayacak.