3600 ek göstergeyi gündemine alan Manevi İlkeli ve Liyakatli Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Sendikası (MİL-Enerji Sen) Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Koyuncu, yazılı basın açıklamasında bulundu.

3600 ek gösterge çalışmalarında eşitlik değil adaletin sağlanmasının gerektiğini vurgulayan Koyuncu: “3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar devam ederken memurların yanı sıra emeklilerimizin de durumları göz ardı edilmemelidir.

Kademeli olarak tüm personeller yapılacak düzenlemeden faydalandırılmalı ve yasa değişikliği öncesi ek göstergesi 3600 olan personellerin mağdur edilmemesinin üzerinde hassasiyetle durulmalıdır.

3600 ek gösterge çalışmalarının sonucundaki mali artışlar doğal olarak SGK primlerini de etkileyeceğinden, bu gider kaleminin memurlar aleyhine olmaması için 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılırken memurların bir cebinden alıp diğer cebine aktarılmanın önüne geçilmelidir.

3600 ek gösterge düzenlenmesi yapılırken katkı sağlayabilecek tüm kamu sendikalarından temsilcilerin davet edilerek konunun taraflarıyla uzlaşı içerisinde çözüme kavuşması en doğru yöntem olacaktır” dedi.