Başkanlar; Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 97. Yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir.Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Yüreği vatan ve millet sevgisiyle kavrulan şanlı ecdadımızın, sömürgeci devletlerin Anadolu’ya yönelik tüm beklentilerini boşa çıkardığı Baş Komutanlık Meydan muhaberesi, tarihin altın sayfalarına nakşedilmiş unutulmaz bir kahramanlık destanıdır. Kurtuluş Savaşı’nın askerî safhasının tamamlanarak diplomatik mücadele döneminin başlamasını sağlayan bu kesin zafer, Türk milletinin vatanını, milletini ve bayrağını her ne koşulda olursa olsun, her zaman aynı azim, cesaret ve kararlılıkla koruyacağını bir kez daha gözler önüne sermiştir.


Bu inançla; Vatan, millet, bağımsızlık ve bayrak gibi değerlerimiz için canlarını feda eden ve bugün sahip olduğumuz imkânların temellerini atan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Zafer Bayramınızı kutluyoruz.” dediler.