Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda “Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı”  düzenlendi.

Üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Mevlana Kalkınma Ajansı Kalkınma Uzmanı Osman Fatih Yalçın tarafından 2018 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda MEVKA, yeni dönem mali destek programları çerçevesinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak Odak Sektörler Mali Destek Programı ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında 25 Milyon TL tutarında hibe desteği programına çıkıldığı bildirilmiştir. 

Odak Sektörler Mali Destek Programı (15 milyon TL) çerçevesinde KOBİ'lerin rekabet güçlerinin artırılması ile bölgenin sürdürülebilir ekonomik gelişimine katkı sağlanmasına yönelik olarak, Konya'da savunma sanayi, tıbbi alet/cihaz ve raylı sistemler sektörlerine yönelik faaliyet yapan veya yapmak isteyen KOBİ'lerin faaliyetleri ve Karaman'da KOBİ'lerin rekabet güçlerinin artırılması faaliyetlerine ilişkin proje tekliflerinin destekleneceği üyelerimize anlatıldı.