KTSO Yönetim Kurulu tarafından haftasonu Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde bulunan oda üyelerine yönelik yapılan ziyaretlerde, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan'a yöneltilen sorular üzerine, mevcut ekonomik duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Karaman olarak üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam ederek ülke ekonomisine bu zor günlerde destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Alkan; “Karaman; üretim ağırlıklı ekonomik yapısının sayesinde, ülkemizin içinde bulunduğu durum dolayısıyla 81 il içerisinde, en az etkilenecek illerden biridir. Bu dönemde üretim ve ihracat, çıkış yolunun anahtarıdır. Bizde de bu imkanlar mevcuttur. Ayrıca gurbetçilerimizin, yerleşik nüfusa oranı çoğu ille kıyaslanamayacak şekilde fazla olması, yurt dışında yaşayan hemşehrilerimizin bulundukları ülkelerde düşük finansal maliyetlerle ulaşacakları maddi kaynakları, ilimizde yatırıma yönlendirerek hem kendileri açısından hem de ülkemiz ve ilimiz açısından fayda sağlayacaktır.

Müteşebbis ruhu ile her zaman övündüğümüz iş dünyamızın bu durumu fırsata çevirerek temeli sağlam, güçlü Türkiye'yi daha da güçlü hale getireceğine olan inancımız tamdır.” dedi.