KTSO Meclis Başkanı Ahmet Çelik,  “Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek verdiğimiz “Burası Türkiye Burada İş Var” kampanyasının tanıtılması ve tüm üyeler kampanyaya katılması noktasında yoğun bir çalışma programı yürütmekte. Üyelerimizi, devletimizin bu desteklerinden faydalanmaya, artı istihdam sağlamaya davet ediyorum. Şimdi, başlatılan İstihdam Seferberliği hakkında Akademik Danışman Nezahat Ekici meclis üyelerine bilgi verecektir, sözü kendisine bırakıyorum” dedi.

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışman Nezahat Ekici tarafından istihdam seferberliği ile ilgili sunum yapılarak meclis üyelerimiz bilgilendirildi.

Ekici sunumda; “Ocak ayında Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı ile kampanya başlatılmıştır. ‘Burada İş Var Teşvik Paketi’ içerinde özel sektörümüzün mevcut istihdamını korumasına yönelik ve yeni eleman alımını teşvik edici çok önemli destekler yer almaktadır. Özellikle; “Kısa Çalışma Ödeneği” desteği ve “Yeni İstihdama Ücret Desteği” tüm üyelerimiz için avantaj sağlamaktadır. Yeni İstihdama Ücret Desteği ile işletmelerimizin her ilave istihdamı için ilk 3 ay ücreti, vergi ve SGK primleri devlet tarafından ödeniyor. Üç aydan sonra dokuz ay boyunca da vergi ve primi devlet tarafından karşılanıyor” dedi.


teşviklerden de kısa kısa bahseden Ekici toplantının sonunda katılımcıların sorularını cevapladı. Toplantı soru cevap bölümünden sonra sona erdi.