Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi'nin genel hedefi; değer zinciri geliştirilmesi temelinde ekonomik çeşitlenmenin desteklenmesi yoluyla Türkiye'de kırsal yoksulluğun azaltılmasıdır.

GTHKP projesi kapsamında bölgede tarımsal değer zincirini geliştirmek yoluyla kalkınmanın sağlanması amacıyla KOBİ statüsündeki işletmelerin özel sektör yatırımlarının da desteklenmesi öngörülmektedir. Bu bağlamda KOBİ ölçeğindeki üyelerinizin proje bölgesinde, proje amaçlarına hizmet edecek projelerinin desteklenmesi mümkündür.

Göksu ve Taşeli Havzası Kalkınma Projesi Başyayla, Ermenek ve Sarıveliler ilçesinin tamamı ile Merkez ilçede yer alan 54 köyde uygulanmaktadır.

Proje kapsamında bölgede üretim verimliliğinin artırılması, bunun sürdürülebilir kılınması ve daha yüksek katma değerli ürünlere geçiş sağlanması amaçlanmakta olup bu kapsamda hibe uygulamaları da yürütülmektedir.

Destekler kapsamında genel hatları ile değer zincirinin güçlendirilmesi, tarımsal işletmeler ile tarıma dayalı sanayide yer alan işletmelerin etkin ve rekabetçi bir yapıya kavuşturularak bölgenin kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu doğrultuda mevcut ürün yapısının katma değerini artıracak yatırımlar (örn. meyve kurutma, dondurma, paketleme, işleme ve ambalajlama), bölgede üretilen ürünlerin yağı, sütü ve unu, katma değerli ürünlerin üretimi ile arıcılık ürünleri (polen, arı sütü, arı ekmeği (perga), propolis, arı zehiri gibi ürünler) kompost üretimi ve kırsal turizm yatırımları proje kapsamında desteklenebilecektir.

Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında Ekonomik Yatırım Projeleri desteği KOBİ ölçeğindeki özel sektör kuruluşlarına yüzde 70 oranında hibe desteği sağlanmaktadır.

2022 yılı Ekim ayı içinde destek programına çıkılması planlanmakta olup, konuyla ilgili ayrıntı bilgi için  iletişim numaraları bildirilmiştir.  Bilgilerinize sunulur.”

İletişim: İl Proje Yönetim Birimi

Telefon: 0338 – 213 16 53 – Dahili 223

E-posta: [email protected];

Proje İnternet Sayfası