Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla, Karaman'da anma programı düzenlendi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerinin ikinci günü, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program kapsamında şiir dinletilerinin yanı sıra 15 Temmuz'u anlatan çeşitli belgeseller ve Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli üs bölgesine PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan sözleşmeli er Oğuzhan Küçük ile Hakkari’nin Oğul köyünde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Mevlüt Dündar’ın video kliplerin gösterimi yapıldı. Şehitlerin klipleri gösterimi sırasında birçok vatandaş ve meydan da en önde bulunan şehit sözleşmeli er Oğuzhan Küçük'ün babası Alaattin Küçük gözyaşlarını tutamadı.

Ardından sahneye çıkarak konuşma yapan Alaattin Küçük, “Oğuzhan’ımın düğününe katılan tüm Karaman halkına teşekkür ediyorum. Bundan sonra herkesin düğününe tek tek gitmeye çalışacağım. Çünkü bütün Karaman bizim düğünümüzdeydi. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bizlere çok büyük mutluluk yaşattınız. Hüznümüzü, sevincimizi paylaştınız. Tüm Karaman halkına ne kadar teşekkür etsem az.” dedi.

Askerleri asla kötülemek istemediğini dile getiren Küçük, sözlerine şu şekilde son verdi;

“Oğuzhan’ın olayını 15 Temmuz’a şöyle bağlamak istiyorum. Arkadaşlarla oturuyoruz diyorlar ki “senin iki tane oğlun varmış uzman çavuşmuş.” Ben uzman er diyorum, arkadaşlar nedense rütbesini yükseltmeye çalışıyorlar. Başka bir yere gidiyoruz, “Senin iki tane oğlun varmış, astsubaymış” diyorum ki er diyorum er. Bunu şöyle bağlamak istiyorum. Düşüncemiz de bu zaten. Gerçekten içinde vatan sevgisi taşıyan bir er, 15 Temmuzda hainlik yapan tuğgeneralden daha yüksektir benim için. Tabi askerlerimizi asla kötülemiyoruz. Bunlar asla asker olamaz, asker kılığına girmiş hainler.”