Türk Eğitim-Sendikası Karaman Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı açıklamasında; “ABD Başkanı TRUMP’ un, peygamberler şehri Kudüs’ü Siyonist İsrail’in başkenti olarak ilan etmesini reddiyoruz ve tanımıyoruz.

Kudüs’ün başkent ilan edilmesini yaklaşık 5 asır Türk hâkimiyeti altında huzur ve barış ortamı içinde her dinin mensupları yaşamışken 1917 Aralık ayında İngilizlerin işgali gününe denk getirilmesini de oldukça manidar buluyoruz! Binlerce yıllık haçlı seferleri yeniden sahneye çıkmıştır.

Kudüs tevhit inancının sembol şehridir, Peygamber Efendimizin miraca çıktığı yerdir ve ilk Kıblemizdir. Kudüs’e sahip çıkmak; insanlığın da miracı olacaktır. Kudüs’ün kan, gözyaşı, tahribat, işgal ve göçe maruz kalması; sadece Filistin değil, Ortadoğu ve tüm insanlığın felaketine yol açacaktır.

Kudüs’ün işgali; Siyonizm’in “Nil’den Fırat’a vadedilmiş topraklar” hedefinin en önemli adımıdır. Büyük Ortadoğu Projesi de bunun yeni bir söylem biçimidir… Arap Baharı denilen plan da bunun bir parçasıdır. 24 İslam ülkesinin rejim ve sınırlarının değişmesinden bahsedilmesi de Kudüs’ün başkent ilan edilmesiyle alakalıdır.

Haçlı-Siyon emperyalizminin kuklası Barzani’nin sözde referandumu da bu oyundan asla ayrı düşünülemez.

Lavrens’in yıllarca ektiği nifak tohumları Vehhabi Krallığı ihanetiyle Osmanlı Cihan Devleti yıkılmıştır. Türk hâkimiyeti altından çıkarılan 20 milyon km de huzur ve barıştan eser kalmamıştır.

Trump’un, Siyonizme hizmet edecek bu kararı; tüm insanlığı ve özellikle bölgemizi yeni felaketlere sokacaktır. İnsanlık ve İslam âlemi kaybedecek silah tüccarları, petrol ağaları yani küresel emperyalizm kazanacaktır.

Türk milleti olarak dün nasıl haçlı emperyalizmine dur demişsek, bu gün de yarın da haçlı-siyon emperyalizmine hayır diyeceğiz.

Türkiye Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen olarak; Karaman’dan sesleniyoruz: Türk milletine yakışan bir tavırla her türlü zulme hayır demeye yine devam edeceğiz. Filistin, Irak, Suriye, Doğu

Türkistan, Afrika, Asya velhasıl dünyanın her neresinde olursa olsun; bir mazlum varsa onun yanında, yardımında olmaya da devam edeceğiz.

Kudüs sadece biz Türklerin ve Müslümanların değil aynı zamanda tüm insanlığın da sahip çıkması gereken bir kutsal emanettir.” dedi.