İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu yayımladığı mesajında;

“Eğitim demek öğretmen demektir. Farkında olsun ya da olmasın her ferdin tarihinde öğretmenlerin izleri büyüktür. Fertler gibi nesiller de onun eseridir. Medeniyetler öğretmenlerle kuruldu. Bizim bütün tarihimiz, öğretmenin yükseltildiği devirlerde, medeniyet ve ahlakın zirvesine tırmanmıştır. Bu anlamda dünyanın en büyük sorumluluğu muhakkak ki öğretmenlere verilmiştir.

Değerli Meslektaşlarım,

Öğretmenliği sevgi üzerine inşa ederek her çocuğumuzun aklından önce gönlüne girmek öncelikli metodumuzdur. Öğrencilik dönemlerimizi hatırlayalım. Hayatımıza yön veren öğretmenlerimizin, aklımızdan önce gönlümüze girdiğini gayet iyi biliyoruz. Aynı tesiri bugünün çocuklarına yapacak olan sizlersiniz. Büyük mütefekkir Nuri Pakdil’in dediği gibi:

‘Kutsal iddiası olanlar gerekli,

 Bir kalbi daha olanlar gerekli.’

Medeniyetimizden aldığımız ilhamla, birikimi ve donanımı ile özgüven sahibi öğrenciler yetiştirecek eğitim anlayışını siz değerli öğretmenlerimizle büyüteceğiz. Geçmişten gelen derinliğimizi, bugünün bilimsel gerçekler ve insani değerleriyle yoğurarak 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, medeniyet gemimizi yeniden dünya okyanusunda yüzdüreceğiz. Bunu el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Bu şuurla kutsal görevlerini yerine getiren meslektaşlarımızın, geleceğimizin en emin kefilleri olacağına inancım tamdır.

Bu yıl ilimize atanan yeni öğretmenlerimizle eğitim kadromuzu güçlendirdik. Böylesine şerefli ve güzide bir mesleğe başlayan genç öğretmenlerimize başarılı ve mutlu yıllar diliyorum. Ömrünü eğitime adayarak emekli olmuş öğretmenlerimize de teşekkürü bir borç bilirim. Onların deneyimleri ve tavsiyelerini de göz önünde bulundurarak ideal nesiller yetiştirme gayretinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle mesleğine kendini adamış, öğrencilerini en büyük eseri olarak gören, değerli öğretmenlerimi sevgi ve muhabbetle selamlıyor, tüm meslektaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.