İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kuntoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “En ağır şartlar altındayken bile esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime boyun eğmeyen milletimizin şahlanışı için ilk adımın atıldığı gündür bugün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşları ve milli mücadele kahramanları ile birlikte bağımsızlık meşalesini yakmasının üzerinden 99 yıl geçti.

Kurtuluş Savaşı’nın ve ardından gelecek zaferlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna gidilen bu yolculuğun, daha gelişmiş bir Türkiye için gençliğe armağan edilmesi bu güne ayrı bir anlam katmaktadır.

Yaklaşık bir asır önce olduğu gibi bugün de gençlerimizin, mevzu bahis vatan olduğunda neler yapabileceğine 15 Temmuz’da hepimiz şahit olduk. Tarih boyunca nice Muhammed Yalçınları bağrından çıkaran bu millet; diniyle, diliyle, devletiyle, kendi öz benliğini oluşturan tarihi ve kültürel değerlerini muhafaza ettiği sürece bilgiyle donanmış gençlerimiz sayesinde daha güzel günlere erişecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere; milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın Türk gençliği şahsında tüm milletimize kutlu olmasını diliyorum.”