Karaman'daki organizasyonu proje ortağı olarak Atak Gençlik Kulübü Derneği gerçekleştirecek.

“Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz”

“Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz” temasıyla 3 dil ve 11 ayrı kategoride düzenlenecek 6. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın 13 Kasım 2017 tarihinde başlayan kayıtları, 04 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek.

“Başvurular İnternetten, Yazılı Sınav 8 Nisan 2018'de”

www.ufkayolculuk.com internet sitesinden ücretsiz başvuruların yapıldığı yarışmanın yazılı sınavı 8 Nisan 2018 tarihinde yapılacak.

Engelliler ve Mahkumlar da Yarışıyor!

Engelliler ve mahkumların katılabildiği yarışma 11 (onbir) farklı kategoride yapılacak.

A, B, C, D, E, F ve I Kategorileri Türkçe dilinde, G, H ve K kategorileri Arapça dilinde, J Kategorisi ise İngilizce dilinde olacak.

Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışma; A Kategorisi (10 yaş altı), B Kategorisi (10-14 yaş), C Kategorisi (14-19 yaş), D Kategorisi (19-30 yaş), E Kategorisi (30 yaş üstü), F Kategorisi/İhtisas Kategorisi (Resmi veya fahri din görevlileri),  (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), G Kategorisi (Arapça 18 yaş altı), H Kategorisi (Arapça 18 yaş üstü), I Kategorisi (Türkçe online),  J Kategorisi (İngilizce online), K Kategorisi (Arapça online) olmak üzere 7'den 70'ine 8 milyar insanlığın istifadesine sunulacak.

Dünyanın Her Noktasından Online Sınav Heyecanı

Yarışmaya sınıflardan bağımsız olarak www.ufkayolculuk.com sitesi üzerinden I (Türkçe online) Kategorisinde 8 Nisan 2018 saat: 10.15'de (TSİ), J (İngilizce online) ve K (Arapça online) Kategorilerinde 15 Nisan 2018 saat: 11.00 ve 18.00'de (UTC) yapılacak.

“Kazananlar İsterse Umre'ye, İsterse Dost Ülkeye Gidecek”

Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre Seyahati + bin 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre Seyahati + 500 lira veya 2 Dosta Yolculuk + 500 lira ödüllerine hak kazanacak.

Bu kategorilerde 4. - 10. olanlara ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenler ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak.

Destek Olan Kurumlar

Projeye destek olan; Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı yanında resmi ve özel yüzlerce kurum, kuruluş, kulüp, vakıf ve derneklerin ortaklığında onbinlerce gönüllü ile gerçekleşmesi bekleniyor.

En Geniş Katılımlı Sivil Yarışma

Hicri 1438, miladi 2017 yılında Kur'an-ı Kerim Meali konusuyla düzenlenen Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması, bin 754'ü yurtdışından, 6 bin 969'u cezaevlerinden olmak üzere Türkiye geneli ve 98 ülkeden 595 bin 372 kişi kayıt yaptırdı.

Türkiye'nin 81 ili, 853 ilçesi, KKTC, Almanya, Belçika, Kazakistan, İngiltere ve İsveç'teki sınav merkezlerinde, 235 cezaevinde, www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden ise dünya genelinde başarıyla tamamlanan bu organizasyona 17 bin 246 gönüllü destek verdi.

Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına şimdiye kadar toplamda 1 milyon 494 bin 802 kişi kayıt yaptırdı.

Neden Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü?

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olan yarışmanın bu yılki “Kur'an ve Sünnet Bütünlüğü” konusu ile;

Kur’an ve Sünnet’in ayrılmaz bir bütün olduğunu anlamak, Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlayıp yaşamak, Toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturmak, Yüce dinimiz İslam’ı sahih kaynaklar ile daha doğru anlamak ve anlatabilmek, Hadis-i Şerifleri önemsizleştirip yok sayarak Kur'an-ı Kerim'i yanlış uygulatmayı amaçlayan tuzaklardan korunmak hedefleniyor.