Vekalet işlemleri kurban.mec.org.tr adresinden yapılabiliyor.

2006 yılından bu yana kesintisiz olarak devam eden ve “Hak İçin Yap Hakkıyla Yap” çağrısıyla bu yıl 17. kez düzenlenmekte olan MEC Vakfı Uluslararası Kurban Organizasyonu’nda, önceki yıllardan farklı olarak Türkiye’de de dağıtım yapılacak ve bu dağıtıma vekâlet sahipleri de katılabilecek.

ORGANİZASYON SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

17. kez gerçekleştirilecek organizasyon bu yıl, Türkiye'de ve Endonezya'da düzenleniyor. Vekalet sahipleri bu iki ülkeden dilediğini seçebiliyor.

TÜM DÜNYADAN VEKÂLETLER ALINIYOR

Online ödeme yöntemiyle kabul edilen vekâletler; vacip, adak, akika ve sadaka olarak tasnif ediliyor.

Yaş ve sağlık kriterlerine göre kesime uygunlukları titizlikle kontrol edilen kurbanlıklar erkenden temin edildi.

Kesim, MEC Vakfı, din görevlileri, Helâl Tescil Kuruluş temsilcileri ve veterinerler eşliğinde, İslami usullere uygun olarak modern tesislerde yapılıyor.

Kurban sahiplerine, kurbanlarının kesildiği anında bildiriliyor.

DAĞITIMLAR NASIL YAPILACAK?

MEC Vakfı, Türkiye dağıtımında kurban paylarını 500’er gramlık parçalar halinde her bir ihtiyaç sahibine toplam 4 kg kemiksiz et olacak şekilde ulaştıracak.

KURBAN BAĞIŞLARI NASIL ULAŞTIRILIYOR?

Kesilen kurbanların etleri, dağıtım için paketleniyor ve soğuk hava zinciri korunarak dağıtım bölgelerine ulaştırılıyor.

Gerçek ihtiyaç sahipleri, dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlardan gelen hediyelerine ilk elden, aracısız kavuşuyor.

MEC Vakfı 17. Uluslararası Kurban Organizasyonunda Türkiye’de kesimi yapılacak ve Türkiye’de dağıtımı yapılacak kurbanlıklar için Büyükbaş Kurban Hisse Bedeli 2.800 TL, Küçükbaş Kurban Bedeli 2.950 TL olarak belirlendi.

Avustralya’da kesimi yapılacak ve Endonezya’da dağıtımı yapılacak kurbanlıklar için Büyükbaş Kurban Hisse Bedeli 250 Avustralya Doları, Küçükbaş Kurban bedeli 270 Avustralya Doları olarak belirlendi.

Vekalet işlemleri kurban.mec.org.tr adresinden yapılabiliyor.