Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen nükleer ve kimyasal tehditlere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan bilgilendirme eğitimi AFAD İl Müdürü Şerife Han’ın açılış konuşmasıyla başladı. İki aşamalı gerçekleştirilen programının ilk bölümünde AFAD Acil Durum Yönetim Merkezî Eğitim Daire Başkanlığından eğitim uzmanı Ercüment Diyar, kısa adı KBRN olan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehditlere karşı alınması gereken önlemler konusunda deneyimlerini ve tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Eğitim programının ikinci bölümünde ise kamu kurumlarının evrak kayıt bölümlerinde görev yapan personeller için eğitim uzmanı Ercüment Diyar tarafından KBRN farkındalık ve şüpheli posta eğitimi verildi. Eğitim uzmanı Diyar konuyla ilgili yaptığı sunumlarda KBRN tehdidine karşı neler yapılması ve bu konuda nasıl önlem alınması gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

KBRN tehdidine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan bilgilendirme eğitiminin ardından Vali Mehmet Alpaslan Işık, verilen eğitimin çok akıcı ve öğretici bir çalışma olduğunu belirterek tecrübe ve deneyimlerini kurum personelleriyle paylaşan eğitim Uzmanı Ercüment Diyar’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Vali Işık, konuşmasında KBRN tehdidinin sadece kamu kurumlarında görev yapan personelin değil aynı zamanda toplumun her kesiminde farkındalık oluşturması gereken önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

Kamu personeline yönelik gerçekleştirilen farkındalık eğitimine Vali Işık’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Mehmet Özmen, Oğuz Şenlik, AFAD İl Müdürü Şerife Han, kurum müdürleri ve kurum personelleri katıldı.