‘Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın’ sloganı ile başlatılan kampanya vesilesiyle kullanılmayan kitaplar, köy okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilerle buluşturulacak. Kenara atılıp okunmayan veya tavan arasında tozlanmış kitapların toplanmasını hedefleyen kitap toplama kampanyası, çocukların zihinsel, kültürel, sosyal ve daha birçok açıdan gelişmesine katkıda bulunmak ve onları bir nebzede olsun mutlu edebilmeyi amaçlıyor. Kampanyayla toplanacak kitaplar, köy okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek.

Karaman Gençlik Merkezi olarak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen, “Gençlik merkezimiz bünyesinde köydeki öğrencilerimize ulaştırılmak üzere başlattığımız kitap toplama kampanyasına herkes destek olabilir. İlla sıfır bir kitap götüreceğiz diye bir kural yok, ikinci el kitaplarınız da olabilir. Dileyen herkes bizlere kitap ulaştırabilir ve bizlerde o kitapları köylerdeki küçük kardeşlerimize ulaştırmış oluruz. Bu da hem paylaşmayı hem de kaynaşmayı ön plana çıkaracaktır. Projemizle küçükte olsa öğrencilerimizin yüzünü güldürebilmenin mutluluğunu yaşamak her şeye değer. Vereceğiniz kitapları ihtiyacı olan çocuklarımız için gençlik merkezimizde kurulacak kitap toplama kutularına ulaştırmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Adnan Ateş Caddesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’ne müracaat edebilir.