Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada: “Karaman Gençlik Kulübü Derneği olarak 2020 yılı Şubat döneminde Tunus koordinatörlüğünde Avrupa Komisyonuna sunulan, proje ortağı olduğumuz "Learn2Volunteer" isimli, Erasmus + KA-2 Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme programı dahilindeki projemiz, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen 5 projeden birisi olarak hibe almaya hak kazanmıştır. Proje, yerel ve Erasmus gönülleri için Online Eğitim Platformu geliştirmeyi amaçlamaktadır.

"Learn2volunteer" isimli Erasmus KA-2 Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme projemizin “Proje Toplantısı” 22-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türkiye, Tunus, İtalya, Ürdün, Cezayir ve Yunanistan ülkelerinden gelen kurum temsilcileri ve başkanlarıyla Karaman ilimizde gerçekleştirilecektir.

Yaklaşık 3 gün sürecek olan programda Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, KMÜ Rektörlüğü ziyaret edilmesi ve proje hakkında bilgi verilmesi planlanmaktadır. Aynı zamanda KMÜ Gençlik Kulübü Topluluğu ile ortaklaşa bir program düzenlenmesi, düzenlenecek olan programın da Proje Görünürlük ve Yaygınlaştırma Çalışması, E-Öğrenme Platformunun tanıtılması ve “Erasmus + Gençlik ve Gönüllülük Fırsatları” hakkında Bilgilendirme Semineri şeklinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Toplantıda aynı zamanda 20-30 Haziran 2022 tarihleri arasında Yunanistan, Lefkada’da gerçekleştirilmesi planlanan diğer hareketliliğin planlaması yapılacaktır.

23 Mayıs 2022 tarihinde KMÜ SKS-2 Salonunda gerçekleştirilecek programa Erasmus+ projelerine ilgi duyan bütün gençler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, çalışanları, yerel halkımız davetlidir.

Proje Hakkında;

Karaman Gençlik Kulübü Derneği olarak 2020 yılı şubat döneminde Tunus koordinatörlüğünde Avrupa Komisyonuna sunulan, proje ortağı olduğumuz "Learn2Volunteer" isimli, Erasmus + KA-2 Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme programı dahilindeki projemiz, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen 5 projeden birisi olarak hibe almaya hak kazanmıştır. Proje, yerel ve Erasmus gönülleri için Online Eğitim Platformu geliştirmeyi amaçlamaktadır. Online Eğitim Platformu içeriğinde aşağıdaki konu başlıklarıyla birlikte, gönüllü gençlerin işine yarayabilecek birçok konuda eğitim serileri yer alacaktır.

Dijital becerilerinin geliştirilmesi,

Topluluk Önünde Konuşma ve Liderlik becerileri,

Dil becerilerini geliştirmek için öneriler,

Yönetim ve Organizasyon becerileri,

Sosyal medya kullanma becerileri,

Gönüllülük sürecinde kendini geliştirme becerileri vb.

Yaklaşık 2,5 yıl sürecek olan ve toplamda 13 farklı faaliyeti içermektedir. Birinci faaliyet pandemi nedeniyle dijital ortamda yapılan "Kick-Off Meeting", ikincisi ise her ülkenin kendi ülkesinde uyguladığı anket çalışması olmuştur. Üçüncü faaliyet ise Eğitim Kursu faaliyetidir. Bu faaliyet 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Yunanistan'ın Lefkada adasında ortak ülkelerden de katılan 5er katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

Yunanistan, Lefkada  (28 Ağustos- 08 Eylül 2021)

"Learn2volunteer" isimli Erasmus KA2 Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme projemizin Yunanistan'daki Eğitim kursu, 28 Ağustos- 08 Eylül 2021 tarihleri arasında Türkiye, Tunus, İtalya, Ürdün ve Yunanistan ülkelerinden gelen 30 katılımcı ile Yunanistan’ın Lefkada adasında gerçekleşmiştir.

Projemiz, yerel ve Erasmus gönüllüleri için “Online Eğitim Platformu” geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu proje kapsamında, Lefkada’da gerçekleşen eğitim kursunda;

•             Katılımcılara, telif haklarına dikkat edilerek online öğrenme platformları için nasıl interaktif, görsel ve işitsel içerik tasarlanıp hazırlanabileceği aktarılmıştır,

•             “Moodle” adlı online öğrenme platformu tanıtılıp nasıl online kurs hazırlanabileceği ve eklenebileceği anlatılmıştır.

•             “Moodle” için içerik üretmeyi sağlayan “H5P” adlı program tanıtılıp katılımcılara bu programla nasıl interaktif video ve kurs içeriği hazırlanabileceği öğretilmiştir.

•             Katılımcılara, ADDIS (Analyse, Design, Development, Implementation, Evaluation) adlı model tanıtılıp, online kurslar için nasıl hedef ve amaç belirlenebileceği konusunda sunum yapılmıştır.

•             Katılımcılar, gruplar halinde “Cinsiyet Eşitliği”, “Girişimcilik”, “Ayrımcılıkla Mücadele”, “Fırsat Eşitliği” ve “Pazarlama, Tanıtım ve Medya” konularında ne tür içerikler hazırlayabilecekleri konusunda beyin fırtınası yapıp söz konusu konularla ilgili online kurslar için hedef ve amaçları belirlemiştir.

•             Katılımcılar, yukarıda bahsi geçen konuları içeren online kurslar için, “Learn2Volunteer” adlı Moodle tabanlı e-öğrenme platformunda, “H5P” kullanarak interaktif, görsel ve işitsel içerik hazırlamıştır.

•             Ayrıca eğitim kursunda 20’ye yakın kaynaşma faaliyeti ve hareketlendirici, Erasmus+ ve ESC programının tanıtımı, günlük değerlendirmeler, katılımcı ülkelerin ana dilinin öğretilmesi, Youthpass tanıtımı, grup sunumları ve kültürel tanıtımlar gerçekleştirilmiştir.

Tunus, Nabeul (14-24 Subat 2022)

"Learn2volunteer" isimli Erasmus KA2 Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme projemizin Tunus'taki Eğitim kursu, 14-24 Subat 2022 tarihleri arasında Türkiye, Tunus, İtalya, Ürdün, Cezayir ve Yunanistan ülkelerinden gelen 30 katılımcı ile Tunus'un Nabuel ilinde gerçekleşmiştir.

•             Yunanistan, Lefkada’da gerçekleştirilen eğitim kursunun temel başlıkları üzerinde daha derinlemesine uygulamalı eğitimler gerçekleştirilerek online öğrenme platformun içeriği oluşturulmuştur.

•             Şu linkten eğitim platformuna ulaşılabilir. (https://learn2volunteer.com/)” ifadelerine yer verildi.