Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen "Learn2volunteer" isimli Erasmus+ KA-2 Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme projesinin “Ara Dönem Toplantısı” ve görünürlük çalışması 22-25 Mayıs 2022 tarihleri arasında Türkiye, Tunus, Ürdün, Cezayir ve Yunanistan ülkelerinden gelen kurum temsilcileri ve başkanlarıyla Karaman’da gerçekleştirildi.

3 gün süren programa kapsamında Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Ayrancı Kaymakamı Fatih Eroğlu, Karaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Ayrancı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Polat Kılınç ziyaret edilerek proje hakkında bilgiler verildi.

KMÜ’DE YOĞUN KATILIMLI PROGRAM DÜZENLENDİ

Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin üniversite öğrencisi gönüllülerinden oluşan KMÜ Gençlik Kulübü Topluluğu ile ortaklaşa üniversitede bir program düzenlendi.

Düzenlenen programda Karaman Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Yağmur Süzer, Erasmus + Gençlik ve Gönüllülük Projeleri hakkında gençlere bilgilendirmelerde bulundu. Programda Karaman Gençlik Kulübü’nün çeşitli Erasmus projeleriyle Tunus’a gönderdiği eski Erasmus gönüllülerinden olan Gamze Bozkurt’un, Bulgaristan’a gönderdiği Mehmet Yıldırım’ın, Tunus’a gönderdiği Hidayet Aktoraman’ın deneyimlerine yer verildi. Akabinde projenin Yunanistan ortağı Mojhamed Chaabouni, proje hakkında bilgiler verdi ve “Learn2Volunteer” projesi süresince geliştirilen E-Öğrenme Platformunun tanıtımını verdi. Program, proje heyetine verilen hediyeler sonlarında son buldu.

KARAMAN’IN KÜLTÜREL YERLERİ ZİYARET EDİLDİ

Proje heyeti, Karaman ili Ayrancı İlçesi Divle Mağarasını gezerek Divle Obruk Peynirini tatmışlardır. Manazan mağaraları, Taşkale Tahıl Ambarları, Aktekke Camii ve merkezde bulunan çeşitli tarihi yerler tanıtılarak ziyaret edildi.