İbrahim Bey İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Tugay Koçak konu hakkında şöyle dedi:

“Okurlarımıza sadece bir okul dergisi sunmuyoruz. Eğitimin evrensel değerleriyle okulumuz çevresinde oluşan eğitim kültürünü tüm eğitim camiası ve toplumla paylaşmak üzere dergimizi hazırlıyoruz. Bu sayının dosya konusu “vicdan” oldu.

Derginin bu sayısında yazılarıyla katkı verenler ve yazıları şöyle:

Başyazıda Okul Müdürü Tugay Koçak ““Vicdan Diyelim O Zaman” ile hem duygusal hem de düşünsel bir sesleniş yaptı.

İlk Müdürümüz Ali Ünlüer, okulumuzun ilk yıllarına ait çok güzel hatırayla dergiye katkı verdi.

KMÜ Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Münir Okutan Hoca, hiç erinmeden saygı kültürünü örnekleyici bir hatırasını bizimle paylaştı.

Bu sayının konusu; vicdan oldu. RTEÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Cem Topsakal, Vicdan Eğitimi’nde roman, sinema, hikayelerde işlenen vicdanı örneklerle ele aldı. Osman Nuri Koçak, bireysel ve toplumsal vicdan anlattı. Sevcan Gökçe, bilinçaltında kaybettiğimiz vicdana lirik dokundu. Necla Kovan, vicdana sorumluluk ilişkili baktı. İlhami Kuru, şu an Afrin’de görevde olan öğrencimiz Harun Atlı’yı vicdan fedakarlık bağlamlı yazdı. Emel Deveci, vicdanın bir sonraki aşaması motivasyonu yazdı. İlkokul Müdür Yardımcımız Kazım Gevrek, vicdanı öğretmenlik mesleği ile ilişkilendirerek ele aldı. Burhanettin Saygılı, vicdana, psikoloji temelli yaklaştı. Ayşe Birer Lafçı, sorgulanan günah ile vicdana baktı. Ortaokul Müdür Yardımcımız Ali Gökçe, eğitimcinin vicdanına yansıtma yaptı. Emine Dilekçi de motivasyon ve vicdan ilişkili bir yazı kaleme aldı.

Silinmez Kalemler temasında Osman Ülkümen, kurucusu olduğu Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Tarihi Müzesine değindi. Zekai Erkin Koçak, mezunu olduğu İbrahim Bey İlkokuluna dair bir öğrencilik hatırasını anlattı. Emekli öğretmenlerimizden Hasan Yılmaz da ilk öğretmenliğinden emekliliğine bize bir hatıra tablosu sundu.

İki Mahalle Bir Okul temasında Ramazan Demir de mahallelinin, Karaman Tren Garındaki Kara Tren kömürü toplama hikayelerini aktardı. Mahallemiz motiflerinden Şevki Elitok amcayla olan röportaj, okulumuz öğretmeni İlhami Kuru tarafından yapıldı. Remzi Tartan, Tartan Parselleri Camisinin yapımına dair bir hatırası ile dergimize katkı verdi.

Okulumuz öğretmeni Ural Şanlıtürk de Mayıs ayında yapılacak okulumuz TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı anlattı.

Karadağ’ı Gören Çocukları temasında Ayşe Baştuğ, Dilek Urhan, Nihan Çam, Betül Çetin, Erva Nur Şimşek, Mevlüt Mert Cenk, Nisa Akdemir, Ayşe Nur Sel şiir, araştırma, deneme yazıları ve resimleri ile dergimizde yer aldı.”