Adana TCDD Müdürlüğü'nden bir heyet Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Karaman OSB Lojistik Merkezi Projesi ile ilgili gerçekleşen görüşmelerde, heyet projenin geldiği son durum hakkında Başkan Çalışkan'a bilgiler verdi.
    Kurulacak olan Lojistik Merkezi'nin Karaman Sanayisi ve ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Karaman'da üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlara daha hızlı ve maliyeti düşük bir şekilde ulaştırılması amacıyla Karaman'a bir lojistik merkezi kuruyoruz. Merkez OSB'nin hemen yanındaki 700 bin m2 alan üzerine kurulacak. Bunun 400 bin metrekarelik kısmı yük merkezi olacak.  300 bin metrekarelik kısmında ise güvenlik binası, trafo-jeneratör binası ve hizmet binasının yanı sıra, bankalar ve restoranlar da bulunacak. Bu merkez yatırımcılara ve sanayicilerimize hammadde tedariki ve pazarlamada önemli ölçüde maliyet avantajı sağlayacaktır.
    Kargolarla toplanarak Lojistik Merkez’e getirilecek yükler tesis girişinde kontrol edilecek ve bu alanda taşınması uygun olmayan malzemeler ayrılacak. Daha sonra yükler özelliklerine göre paketlenecek ve üzerleri barkodlanıp konteynırlar vasıtasıyla yasal gümrük işleri tamamlanan yüklerin sevki yapılacak. Hızlı yük taşımacılığına geçilmesi ile de bu yükler daha az maliyetli, daha güvenli ve daha hızlı bir şekilde limanlara ulaştırılacak. 
    Proje kapsamında yük merkezinde yıllık taşıma/depolama işlemi kapasitesi 200.000 ton/yıl olması planlanıyor.Lojistik merkezi için gerekli projelerin hazırlanmasından ve çalışmaların tamamlanmasından sonra yapım ihalesi için çalışmalara başlanacak.
Karaman ekonomisi için son derece önemli olan bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, sürecin başlangıcından beri büyük gayret gösteren Başbakan Yardımcımız Sayın Lütfi Elvan'a konuyu yakından takip eden milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker'e, emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum"