Karaman’da özel günlerde lokma tatlısı yaparak yaşamını sürdüren Murat Gülcemal’in hayatı, sosyal medyada paylaştığı lokma tatlısı ile değişti.

Paylaştığı fotoğraflara binlerce yorum alan, bu sayede Karaman'da lokma tatlısı yaptırmak isteyenlerin aradığı isim olan Gülcemal’e en ilginç beğeni ve yorum, 11 bin kilometre uzaklıktaki Tayland'dan geldi. Taylandlı Chanthana Kaeothana, sosyal medya hesabı üzerinden lokma tatlısı fotoğraflarına attığı yorumla Gülcemal’in dikkatini çekti. Uzun süre sosyal medya hesabı üzerinden konuşan Gülcemal ve Kaeothana birbirine aşık oldu. Lokma fotoğrafları sayesinde genç çift hayatını birleştirdi.

“TÜRK YEMEKLERİNİ ÇOK BEĞENİYOR”

Tayland'dan Karaman’a gelen Kaeothana, Karaman'da yeni bir hayata başlayıp, eşiyle sobalı bir evde yaşıyor. Türkçe öğrenmeye çalışan kadın, eşinin yaptığı Türk yemeklerini çok beğeniyor. Şimdiden bazı yemekleri yapmasını öğrenen Kaeothana, lokma tatlısı yaparken de eşinin en büyük yardımcısı oldu.

Murat Gülcemal, yaptığı açıklamada eşi ile yaklaşık bir sene önce sosyal medyada tanıştığını söyledi.

Eşi Chanthana'nın sosyal medyada paylaştığı lokma tatlısı fotoğraflarını çok beğenip kendisine mesaj attığını söyleyen Gülcemal, "Tayland'da da bizim lokma tatlısına benzeyen bir tatlı yapılıyormuş. İlgisini çekmiş, mesaj attı. Bu sayede tanıştık. Yaklaşık bir yıl sosyal medya üzerinden mesajlaştık." dedi.

“ÜLKESİNDE ASKERDİ”

Taylandlı gelin Kaeothana, yaşadığı ülkede askerdi ve kralın emrinde çalışıyordu.

Eşinin hayatını bir kısım anlatan Gülcemal, ilk önce nasıl evlendiklerini aktardı.

Zamanla çok yakın iki arkadaş olduklarını, aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu anlatan Gülcemal, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Bir süre internet üzerinden görüştük. Beni Tayland'a davet etti. Fakat işim gereği gidemedim. Kendisi Türkiye'ye geldi. Yaklaşık bir ay Türkiye'de kaldı. Evlenmeye karar verdik. Eksik evraklar vardı. Onları tamamlamak için ülkesine gitti. Bir hafta önce tekrar geldi ve evlendik. Gayet mutluyuz. Benim gösteremediğim cesareti o gösterdi, Türkiye'ye geldi."

Gülcemal, eşinin ülkesindeyken asker olduğunu dile getirerek, "Bir süre önce hayatını kaybeden kralın emrinde çalışmış. Kral ölünce istifa etmiş. Ağabeyleri ile ortak bir şirketleri var. Ama her şeyini bırakıp benim yanıma geldi. İnternetten yazışırken, İngilizce anlaşmaya çalışıyorduk. Ben fazla İngilizce bilmiyorum. Okul hayatımdan aklımda kalan kelimelerle anlaşmayla çalışıyorduk. Zamanla aklımda daha çok kelime kalmaya başladı. Bilmediğimiz kelimeleri sözlükte, internette çevirerek iletişim kurduk. Şimdi ben ona Türkçe'yi, o bana kendi dilini öğretmeye çalışıyor. Kalp kalbe karşı olduğu zaman bir şekilde anlaşılıyor. Gönül diliyle konuşuyoruz. " dedi.

“DEDESİNİN BABASI MÜSLÜMAN'MIŞ”

Gülcemal, eşinin evlenmeden önce Müslüman olduğunu söyledi.

Eşinin Türkiye'ye ve Karaman'a çabuk alıştığını vurgulayan Gülcemal, "Türk insanını çok cana yakın buluyor. Özellikle yemeklerimiz çok hoşuna gidiyor. En çok deniz ürünlerini seviyor. Yemek kültürümüz çok farklı. Bir şey yemeden önce mutlaka kokluyor. Tayland çok sıcak bir ülke. Hayatında ilk defa burada kar gördü, çok şaşırdı. Soğuk havaya alışmakta biraz zorluk çekti. Önceden Budistti. Fakat dedesinin babası Müslüman'mış. Sonradan aile Budistliği seçmiş. Evlenmeden önce Müslüman oldu. Karaman'a gelen ilk Taylandlı gelin." dedi.

Gülcemal, evde genellikle yemekleri kendisinin yaptığını, eşinin de öğrendikleriyle yardım ettiğini söyledi.

Özel günlerde lokma yapan eşine her konuda yardım eden, etkinliklerde sıcakkanlı tavırları ile Karamanlıların da gönlünü kazanan Chanthana da "Türk yemeklerini, özellikle lokma tatlısını çok seviyorum. Türkiye'de çok mutluyum." diye konuştu.