Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından düzenlenen 11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Nevşehir Ürgüp İlçesinde gerçekleştirilen toplantıya; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Fahri Meral, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, milletvekilleri, İç Anadolu Bölgesi il valileri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, ticaret ve sanayi odası başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, kısa tanıtım filmiyle devam etti. Devamında Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan, 2019 - 2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planı’nın güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal sahipliğinin oluşturulması, yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişinin alınması, politikaların isabetli bir şekilde belirlenmesi ve temel kalkınma önceliklerinin tespit edilmesinin amaçlandığı toplantı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 11. Kalkınma Planı’na ilişkin bu güne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, son ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasının ardından İç Anadolu Bölgesi’nin ekonomik kalkınması ve istikrarı için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Katılımcıların görüşlerini ifade etmelerinin ardından program sona erdi.