Gündem, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Selam olsun işçiler, emekçiler, kamu çalışanları… Selam olsun işsizler, emekliler, engelliler… Selam olsun mimarlar, mühendisler, hekimler… Selam olsun gençler, kadınlar… Selam olsun yok sayılan, dışlanan milyonlar… Selam olsun yüreği emekten, barıştan, demokrasiden yana atanlar… Selam olsun eşitlik, özgürlük, kardeşlik mücadelesi verenler.

2021 1 Mayıs’ının en acil talebi olarak “Herkese aşı, herkese gelir desteği sağlanmalı, acil ve zorunlu işler dışında 4 hafta çarklar durdurulmalıdır” İnsan bedeni üzerinden, çocuk bedeni üzerinden daha çok kâr elde edebilmek adına, sömürü acımasızca hâlâ devam ediyor. Buna karşı mücadele eden emekçiler de ya işten atılarak ya da iş cinayetlerinde katledilerek bedel ödemeye devam ediyorlar. Ancak, onlar yani emekçiler biliyorlar ki bedel ödemeden kazanımlar olmayacaktır, 1 Mayıslar da bedel ödenerek kazanılmıştır.

1 Mayıs, işçilerin dayanışmasının en somut simgesidir. Sendika konfederasyonları bu konuda ortaklaşamayacaklarsa ne zaman ortaklaşacaklardır? Bakın, 1 Mayıs 1909 tarihinde Selânik'te Türk, Rum, Yahudi, Bulgar Osmanlı vatandaşı emekçiler bir arada yürüdüler, hatta dört dilde ortak 1 Mayıs bildirisi yayınlayıp işçi sınıfının uluslararası marşı Enternasyonal'i söylediler. Ne yazık ki bugünün sendika liderleri bu ruhu taşımıyor. Bu anlayış 19'uncu yüzyılın anlayışının gerisindedir.

1 Mayıs 2021 Cumartesi günü, zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmeye, pandemiye karşı mücadele ayrımcılığı ve halka gelir güvencesi sağlanmamasını protesto etmeye çağırıyoruz. Herkese sağlıklı, güvenceli, insanca bir yaşam için aklın ve bilimin emrettiği tedbirlerin alınması talebiyle 1 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 21:00’de herkesi bulunduğu her yerden “ses vermeye” çağırıyoruz.

Selam olsun 1 Mayıs şehitlerine!

Selam olsun 8 Mart’ı bir direniş günü haline getiren emekçi kadınlara.

Selam olsun 15-16 Haziran Şanlı işçi direnişini yaratanlara!

Selam olsun Gezi direnişinde yitirdiğimiz gençlerimize!

Selam olsun 10 Ekim’de yitirdiğimiz barış güvercinlerimize!

Selam olsun işçi sınıfının mücadelesine önderlik eden Kemal Türkler’e, Abdullah Baştürk’e ve Kemal Nebioğlu’na!

Selam olsun tüm devrimcilere, tüm işçilere!

Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın halkların kardeşliği! Yaşasın 1 Mayıs…”