Gündem, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“29 Mayıs 2021 Cumartesi günü ilimizde yapılan MTSK (Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları) sınavı esnasında görmeyi ve duymayı istemediğimiz olaylar yaşanmıştır.

29 Mayıs 2021 Cumartesi günü sınav esnasında sınav şartnamesine aykırı hata yapan bir kursiyerin sınavının sonlandırılması sonucu, sınav aracını takip eden (kursiyerin arkadaşları) başka bir araç tarafından önünün kesilmesi ve TC Milli Eğitim Bakanlığı Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına görev alan öğretmenlere (komisyon üyelerine) ağıza alınmayacak küfürler sarf edilmesi kabul edilemez.

Şu çok iyi bilinmelidir ki; hiçbir öğretmenin değeri bu sınav sonucunda alacağı ücret ile değerlendirilemez. Esas değer yaşanan olayın sonucunda olaya Milli Eğitim Müdürlüğünün, tüm MTSK yetkililerinin ve emniyet teşkilatımızın müdahil olmasıdır. Her türlü riskle karşı karşıya kalan komisyon üyeleri (kaza-tehdit-küfür) maalesef yalnız bırakılmaktadır.

Kaldı ki komisyon üyesi arkadaşlar olay sonrası karakola gitmek yerine mağduriyet yaşanmaması adına geriye kalan üç kursiyerin de sınavını tamamladıktan sonra polis merkezine gidebilmişlerdir. Yani olaydan yaklaşık 120-160 dk sonra. Bu süre zarfında yaşanacak daha olumsuz bir durumda bunun hesabını kim verecekti? Temennimiz şudur ki bundan sonra böyle bir olay yaşanmaz.

Ancak; bundan sonra böyle bir olayın yaşanması durumda Milli Eğitim Müdürlüğü sınav yürütme komisyonunun müdahil olmasını bekliyoruz.”

                                                                                             Lütfi GÜNDEM   

Eğitim Sen Şube Başkanı