Törene, Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ayrancı İlçe Kaymakamı Mehmet Göze, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ali Osman Kaşıkçı, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Çelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal ve peynir üreticileri katıldı.

Programın açılışında Divle Obruk Peyniri hakkında bilgilendirme yapan KTSO Başkanı Alkan, ilginin arttığını ve satış fiyatlarına yansıyacağını söyledi.

Bu yıl Divle Obruğu Tulum Peynirinin kilosunu 70 Türk Lirası civarında satışı yapılacağını ifade eden Alkan, 100 veya 120 Türk Lirası olsa bile büyük bir rağbetin olacağını belirtti.

ÜÇ HARMAN KÖYÜNÜN ADI DEĞİŞTİ

Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Meral’de, “Coğrafi işaret alabilecek bütün ürünlerimizle ilgili her türlü desteği vermeye hazırız. Divle Obruk Peyniriyle ilgili olarak bu bölgenin hayvanları, coğrafyanın bitki türleriyle beslenmiş, bu bölgenin sütlerinden kullanılmış ve peynir üretilmiş. Mağaraya konulan bütün peynirlerimizin de bu kapsamda değerlendirmemiz gerektiği ortaya çıkıyor. Bu konuda hep birlikte çalışabiliriz. Üç harman köyümüzün adı da Divle olarak değiştirildi. Artık Divle Köyü olarak tescillendi.” dedi.

Tören, Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri üreticilerine sertifika verilmesiyle sona erdi.