Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde aktif olarak görev alan, Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Bayan Uğurlu, bunların yanı sıra; Ak Parti Kadın Kolları ile birlikte mahallelerde çeşitli etkinliklerin içinde bulunuyorlar. 

Bayan Uğurlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Belediye Başkanının eşi olmanın kendisine değişik sorumluluklar getirdiğini belirtti. Fırsat buldukça her daim sosyal ve kültürel faaliyetler içinde bulunmaya çalıştığını ifade eden Hilal Uğurlu, şunları kaydetti:
“Bilindiği gibi Mümine Hatun Kültür Merkezi’nde kadınlara yönelik devam eden 10’larca kursumuz var. Bu kurslarda bayanlarımız hem meslek öğreniyorlar hem de öğrendiklerini ekonomik olarak değerlendirmeye çalışıyorlar. Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak faaliyetlerimiz var. Fakat bizim çalışmalarımız bunlarla bitmiyor. Haftada 2 veya 3 gün mahallelerde ev ziyaretlerimiz oluyor. Bu ziyaretlerde önceden tespit ettiğimiz aileleri ziyaret ediyoruz. Onların sorunlarını dinliyoruz. İhtiyacı olan dar gelirli aileleri rencide etmeden yardımlarda bulunuyoruz. Birçok kadınımız sorunlarını bir başkasına iletirken zorlanıyor. Bir bayan olarak onların bize açılmaları daha kolay oluyor. Yani bir bakıma kadınlarımız ile Belediye arasında köprü olmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız mahalle mahalle, sokak, sokak, ev, ev devam edecek.”dedi.