Karaman'da yapımı devam eden oto sanayi sitesi kooperatifi 4 yıldır kendi arazilerinden geçen ve şehir merkezi ile Urgan mahallesindeki toplu konutlara ulaşımın sağlandığı yolu moloz dökerek trafiğe kapattı. Evlerine ulaşmak isteyen binlerce vatandaş ise kapanan yol karşısında şaşkına döndü.

Evlerine ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlar bugün site çevresinde toplanarak Karaman belediyesine tepki gösterdi. Site sakinleri bir an önce imar planında yer alan resmi yolun hizmete alınması için her platformda mücadele edeceklerini vurguladı.

“SAĞLIKLI BİR SONUCA ULAŞILAMADI”

Site sakinleri adına konuşan Ahmet Özkan yetkililerin soruna çözüm bulmak yerine yuvarlak konuşmalarla sorunun geçiştirildiğini söyledi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Özkan; “Urgan Mahallesi sakinleri olarak 8 Nisan 2022 tarihinde Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın makamında olmamasından dolayı, Belediye Başkan yardımcısıyla malum yol problemimiz ile ilgili yaptığımız görüşmelerde alınmış meclis kararına rağmen konu yetkili tarafından, neticelendirilmek yerine, yuvarlak konuşmalarla geçiştirilmiştir. Yetkilinin bu yaklaşımından dolayı hiçbir sağlıklı sonuca ulaşılmamıştır.

“BELEDİYE NASIL BİR HUKUKİ İŞLEM BAŞLATMIŞTIR”

Belediye meclisinde onaylanan kamuya ait resmi yolu (3017-3046. sokak) kazıp geçilmez hale getirip kullanılmaması için kamyon kamyon moloz döken, ayrıca kullanımdaki gayrı resmi yolumuzu kapatan Derebeyi tarzında hareket eden kooperatifi ve buna sessiz kalan yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Kooperatifin bu yolu kapatması etik değildir. Belediye, resmi kamu yolunu (3017—3046. sokak) kazıp geçişleri kapatan kooperatif için nasıl bir hukuki işlem yapmıştır? Önemle bunu öğrenmek istiyoruz!

“PEŞKEŞ ÇEKİP, KİŞİSEL MENFEAT Mİ SAĞLANIYOR”

Ülkemizde Belediye gibi güçlü ve saygın bir kurumun ne yazık ki bir kooperatife ve yetkililerine boyun eğme eğiliminde olması trajikomik bir durum oluşturmaktadır. Karaman Belediyesi Başkan yardımcısı, Karaman Belediyesi İmar Komisyonunun ve Belediye meclisinin kararını hiçe sayıp, görevini yapmayıp 4 yıldır sabır ile beklediğimiz yeni yolumuzu açmak yerine, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı'dan habersiz, farklı mekanlarda kapalı kapılar arkasında kooperatif yetkilileriyle neler konuşup, ne gibi pazarlıklar yapıyor ve bu yol kooperatife peşkeş çekilmeye çalışılıp kişisel bir menfaat mi sağlanıyor sorularını akla getiriyor.

“KANUN NİZAM NEREDE SAVAŞ KALAYCI'YI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Belediye meclis kararına rağmen, iddialara göre, Belediye Başkan yardımcısı ile kooperatif başkanı anlaşmış ne demek? .. Anlaşmalar hangi sıfatla ve yetkiyle yapılıyor? Anlaşan tarafların karşılıklı kişisel çıkarları nedir? Belediye meclis kararını hiçe sayarak görevini kötüye kullanan bir başkan yardımcısı ve kendi çıkarları uğruna hareket eden bir kooperatif başkanı nasıl anlaşır? Başkan yardımcısı kendisini belediye meclisinden ve başkanlık makamından daha mı büyük görüyor? Kanun, nizam nerede? Tüm bu sorularımıza cevap almak için Savaş Kalaycı'yı göreve çağırıyoruz.

“”BİZ HAKKIMIZ OLAN BELEDİYE HİZMETLERİNİ İSTİYORUZ”

” Alın size yol açtık” diye sanki bir iyilikmiş gibi gösterilen, ”mühendislik harikası” yaklaşık 60-70 derecelik eğime sahip olan, oldu—bitti mantığıyla, hiçbir planlama olmadan yapılarak kullanmamız beklenen yoldan normal araçlar bile çıkamazken; olası bir yangın ve doğal afet durumunda, su yüklü itfaiye araçlarının ve ambulansların çıkmasını beklemek son derece mantıksızdır. Bütün bunlar düşünülmeden mi hareket ediliyor; yoksa umursanmadan mı? Biz Belediye meclisinde onaylanan resmi yolumuzu (3017—3046. sokak) istiyoruz, biz sokağımızın ve yolumuzun ışıklandırılıp düzenli olarak bu ışıkların yanmasını istiyoruz, biz kaldırım ve çevre emesi istiyoruz, biz dolmuş istiyoruz; kısacası biz hakkımız olan belediye hizmetlerinden faydalanamıyoruz.

“BU SORUNU HER PLATFORMA TAŞIYACAĞIZ”

Kooperatif sanayi sitesinin yetkililerince, sanayi sitesi arsalarının tek bir parça arsaymış gibi gibi etrafı çevrilmek istenmektedir. Kooperatif sanayisinin içinden geçen kamu yolları özel mülkiyet niteliği taşımamaktadır ve kesinlikle hangi amaçla olursa olsun gasp edilip kullanılamaz. Yetkililere sesleniyoruz kooperatife devletin yollarını gasp ettirmeyeceğiz, olayın takipçisi olacağız. Kanuna göre hareket edilmeyerek kişilerin karşılıklı pazarlıkları neticesinde sonuçlar ortaya çıkar ise konuyu Cumhurbaşkanlığına, MHP genel merkezine ve hukuka taşıyacağız” dedi.