Karaman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekiplerince ilki düzenlenen mahalle toplantısına İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar katıldı. 3 Mahalle muhtarı ve sakinlerinin katıldığı toplantıda Bayraktar vatandaşların sorunlarını dinledi.

Karaman Abbas Mahallesi, Seki Çeşme Mahallesi ve Koçakdede Mahallesi sakinlerinin katıldığı toplantı Yunus Emre Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleşti.

Mahallelerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Emniyet Müdürü Bayraktar, gerekli notların alındığını ve tüm Karaman'ın sorunları ile yakinen ilgilendiklerini ve 24 saat boyunca Karaman'ın hizmetinde olduklarını söyledi.

Okul dönemimin başlaması ile birlikte okul çevresindeki tedbirlerin artırılacağını ifade eden Bayraktar, “geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim almaları için var gücümüzle gayret edeceğiz” dedi.

Mahalle sakinleri yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birisinde trafik sorunu olduğunu söyledi. Sokakların dar olması ve büyük araçların sokaklara park edilmesinden dolayı yolların kapandığı ve kazaların olduğu belirtildi.

Emniyet Müdürü Bayraktar, “Trafik konusunda Karaman'da normal olmayan bir şeyler var. Herkes yasak olduğunu bildiği halde 2'nci sıraya hatta 3'üncü sıraya bile aracını park edip gidebiliyor. Bizler trafik denetimlerimizi geçtiğimiz yıllara göre neredeyse yüzde 50 arttırdık. Umuyorum ki Karamanlı kardeşlerimizde kurallara biraz daha dikkatli bir şekilde uyar ve bu tür sorunları bir kez daha yaşamayız. Bizler trafik denetimleri noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Yazılan ceza miktarları oldukça fazla ama vatandaşlarımız yine aynı şekilde araçlarını park edebiliyor kuralları ihlal edebiliyor. Zamanla bu konunun da aşılacağını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü Bayraktar, toplantının ardından bazı mahalle sakinlerini evlerinde ziyaret ederek mahallenin güvenliği ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin güvenlik toplantılarını bütün mahallelere yayarak vatandaşlarla bir araya geleceği ve sorunların bizzat yerinde inceleneceği öğrenildi.