Genel Kurulda yapılan seçimde yeni Yönetim Kurulu üyeliklerine Memiş Kütükcü, Prof.Dr. Muzaffer Şeker, Mahmut Sami Şahin, Mustafa Veli Tekelioğlu, Bahri Karapınar, İbrahim Bozkurt Çağlayan, Mehmet Serin, Abdurrahman Vasıf İnan, Fatih Olgun seçildiler.

Büyükşehir Başkan Vekili olan ve İnnopark A. Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçilen Mahmut Sami Şahin yaptığı konuşmada, İnnopark’ın kuruluşundan iki yıl geçmiş olmasına rağmen başarılı projeler gerçekleştirdiğini belirtti. Özellikle Bireysel Genç Girişim (BİGG) projelerinde proje değerlendirme heyetinin özel sektörden uzmanlar ve akademisyenlerden oluşturulması neticesinde kaliteli projelerin seçildiğini ve bu  modelin başarıda etken olduğunu belirtti. Ayrıca yönetim kurulu üyelerinin kurumlarının karar verici kişileri olmaları, yönetim kurulu kararlarının uygulanmaya geçmesinde hızlandırıcı bir etken olduğunu belirtti.

100 KOBİ’YE İNOVASYON

KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen KOBİMENTÖR projesi ile Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerindeki 100 KOBİ’ye inovasyon konusunda uluslararası rekabetçilik kapasitelerini ve yeteneklerini geliştirmelerine ve sürdürebilmelerine destek sağlayacak mentörlük, danışmanlık, eğitim ve koçluk hizmetleri sunulacak. Bu kapsamda KOBİ’lere inovasyon yeteneklerini geliştirmesi için bir yol haritası sunulacak. KOBİ’lerin önerilen yol haritası doğrultusunda inovatif yeteneklerini geliştirmeleri için ihtiyaç duyduğu insan kaynağı niteliğine erişmelerini sağlamak üzere gerekli eğitimler verilecek, inovatif yeteneklerini geliştirmeleri için ihtiyaç duydukları danışmanlık ve diğer hizmetleri de almaları sağlanacak. Mentörlük hizmeti ücretsiz verilecek. Mentörlük süreci sonrasında ihtiyaç duyulan danışmanlık ve diğer hizmetler ise proje bütçesinin elverdiği ölçüde ücretsiz verilecek, bazı hizmetlerin KOSGEB destekleri ile alınması için ise KOBİ’lere gerekli destek sunulacak.