Karaman’da Hürriyet Mahallesinde bulunan Makbule Orman Orta Okulu idareci ve öğretmenleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve öğrencilere fırsat eşitliği sağlamak için projeleri hakkında Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi.

Tübitak 4006 kapsamında yabancı uyruklu öğrencilerin okula uyumu için kermes düzenlendi. Düzenlenen kermeste öğrencilerin doğum günü kutlandı. Kermesten elde edilen bütün gelirler yabancı uyruklu öğrencilerin ailelerine gıda malzemeleri alınarak teslim edileceği bildirildi.

Aynı zamanda yine Makbule Orman Orta Okulunda ‘Şehrimizin Dili’ adında başka bir proje düzenlendiği, bu projede yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte okuldaki öğrenciler Karaman’ın tarihi kültürel yerleri gezdirilip tanıtılması hakkında çalışmalar sunuldu.                   

Okulun Erasmus projelerinde önceki yıllarda yaptığı çalışmalar anlatıldı. Bu yılda ‘Dijital Öğrenme’  projesi hazırlandığı, yurt dışı ortaklarıyla çalışmaların devam ettiği söylendi.

Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yapılan projelere Müdürlük olarak desteğinin devam edeceğini söyleyip, Makbule Orman Orta Okuluna çalışmaları için başarılar diledi.