Gazetemizi ziyarete gelen başkan adayı Ayhan Sak ve ekibi, Türk ekonomisinin işleyen çarklarından ve vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve kamu kurum ve kuruluşları ile mükellefler arasında bir köprü vazifesi gören Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odalarının tüm Türkiye genelinde seçim takvimi mayıs ayı itibariyle başladığını söylediler. Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler odalarının 22’inci Olağanüstü Genel Kurulu, 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Çoğunluk sağlanmaz ise Genel Kurul 14-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Başkanlık için adını açıklayan ilk isim olan Ayhan Sak, Birlik ve beraberlik ruhu ile 2016 yılı seçim sürecini başlatıyoruz diyerek; “Bu dönemde yönetim olarak misyon vizyon ve birikimimiz ile seçime hazırız. Biz 27 yıldır artarak devam eden mesleğin ve meslektaşın sorunlarını çözmeye talip olduk.
Mesleğimiz ve meslektaşımıza öncelikle saygınlık kazanmış, akabinde uluslararası standartlara ulaşmış, makro ekonomik politikalara yön veren, adaletli şeffaf ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı ile yola çıktık.
Büyüyen ekonomimizde meslektaşımızı dünya standartlarında pay alan bir meslek haline getireceğiz. Şeffaf, katılımcı, güler yüzlü ve ideolojik yaklaşımlardan uzak bir yönetim ortaya koymak için ve bu hedefe varmak için hep birlikte yola çıktık.
Yeni dönemde gerek odamızın gerek mesleğimizin yükseliş trendini sağlamak amacı ile aday olduğumu açıklıyorum. Makamların geçici olduğunu bilerek mesleğimiz ileriye taşımak ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek gayreti içinde olacağız . Yeni dönemde hizmet çıtamızı yükseltmek için tüm üyelerimizin kolektif katılımlarını sağlayarak, çözüm üreten bir yönetim anlayışı içinde olacağız.” dedi.
 
Üyelerin sorunları ile ilgilenen, oda ile kurumlar arasındaki iletişimi çok güçlü bir yönetim olacaklarını söyleyen Sak; “Oda yönetimi üyelerimizin sorunları ile ilgili her türlü sorumluluğu üzerine alacak. Bizim yönetim anlayışımızda oda demek sadece belli günlerde sms mesajı gönderen, yılda bir defa etkinlik düzenleyen, bir kurum olmaktan çıkarak, üyelerimizle ilgili sorunlara çözüm önerileri getiren, yöneticileri uyaran, kamuoyunda ses getiren, gerek Karaman'ımızın gerek ülkemizin sorunlarıyla ilgili görüş ortaya koyabilen, güçlü bir sivil toplum örgütü olacak. Üyelerimizin en iyi şekilde şehrimizde temsil edilmesi noktasında da çok hassas olacağımızın altım çiziyorum. Bu seçimde aday olacak olan bütün arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Mayıs ayı ortasında yapılması planlanan genel kurulda, her birisi mesleğinde belli bir saygınlığı kazanmış, oda yönetiminde bulunarak, odamızın hizmet kalitesini ve çıtasını yükseltme iddiasında olan meslektaşlarımla birlikte oluşturduğumuz başkan adayı olarak adaylığımı açıklıyorum" şeklinde konuştu.

Ayhan Sak'ın listesi:
1-AYHAN SAK
2-HALİM DÖNMEZ
3 İKRAM ALKAN
4-KEMALETTİN AFACAN
5 BAYRAM ÖZÜTEMİZ