Mali Tatil BaşladıToktaş, "Yasanın 1’inci maddesine göre, her yıl Temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) malî tatil uygulanmakta, Haziran ayının son gününün tatil günü olması halinde ise, mali tatil, Temmuz ayının ilk iş gününü takip eden günden başlamaktadır" dedi.
Toktaş, " 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre meslek mensuplarına ve yükümlülere kolaylıklar getiren “Mali Tatil” uygulaması, bu yıl 1 Temmuz 2019 günü başlayıp 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü sona erecektir. Mali tatil uygulaması 2016 yılında getirilen 6661 sayılı kanunla Haziran ayına ilişkin bazı beyannamelerin verilme süresi mali tatilin bittiği 20 Temmuz tarihinin 5. Gününün sonuna kadar verilmesi nedeniyle beyan süresi 1-20 Temmuz 2019 tarihleri arasında olan vergilere ilişkin beyannamelerin verilme ve bu beyannamelere göre tahakkuk eden vergilerin ödeme süresi 26 Temmuz 2019’dur.
6661 sayılı Kanun'la yapılan değişiklik uyarınca, özel tüketim vergisi, banka ve sigorta muameleleri vergisi, özel iletişim vergisi, şans oyunları vergisinde malî tatil uygulanmayacaktır. Böylece 2016 yılından itibaren mali tatil dolayısıyla söz konusu vergilere ilişkin beyan ve ödeme sürelerinde bir uzama söz konusu olmayacak, Temmuz ayındaki beyan ve ödemeler de ilgili Kanunlarda belirtilen sürelerde yapılacaktır. Ayrıca uzlaşma talep süreleri, tarhiyat öncesi ve sonrası bütün uzlaşmalar, vergi yargısında dava açma süresi, SGK işlemleri, vergi incelemeleri, defter ibrazı, aramalı vergi incelemeleri, yoklama işlemleri vb. ile ilgili işlemler 1-20 Temmuz tarihleri arasında Mali Tatil dolayısıyla süreler çalışmamaktadır” dedi.