Havaların ısınması ile birlikte mangal sezonu da açıldı. Hafta sonunu ve hafta içi akşam vakitlerini fırsat bilen Karamanlılar, mangal yakmak için piknik alanlarına ve parklara akın etti. Türk Dünyası Kültür Parkı, Necmettin Erbakan Parkı, Gökçe Çamlığı, Fisandun, Yeşildere, Yer Köprü Şelalesi, Taşkale, Değirmen Başı, Pınarbaşı Köyü, Gödet Köyü, Lale Köyü yakınları piknik alanları da vatandaşların uğrak mekanı haline geldi.

Mangallık malzemeler ise cep yakıyor. Et ve tavuk fiyatlarının geçmiş yıllara oranla yüksek olması bu ürünlerin az tüketilmesine sebep oluyor. Özellikle kırmızı etin daha pahalı olması vatandaşın kırmızı ete olan talebini azaltırken, vatandaşı tavuk tüketmeye yöneltiyor.

FİYATLAR ARTIŞ GÖSTERECEK

Piknik sezonunun açılmasıyla beraber fiyatların biraz daha artış göstereceğini dile getiren Nizam Et ve Piliç Şarküteri Genel Müdürü Hakan Alagöz, “Kırmızı ette geçen seneye göre yerli kesimde %5 artış var. Enflasyondan dolayı %5 daha artış bekleniyor. Yaz sezonunun açılmasıyla beyaz ette de artış var.” dedi.

KIRMIZI ET 60 LİRAYA KADAR, BEYAZ ET 23 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Kırmızı ve beyaz etin fiyatları hakkında bilgi veren Alagöz, şunları kaydetti;

“Yerli kesim kırmızı et ürünlerinin kilosu 37 TL’den başlayıp, 60 TL’ye kadar çıkıyor. Beyaz ette ise fiyatlar 9 TL’den başlayıp, 23 TL’ye kadar yükseliyor. Fiyatlarının hangi aralıkta olacağı pek kestirilemiyor. Bu fiyatlar mangallık ürünlerin çeşidi. Hal böyle olunca vatandaşlar da beyaz ete daha çok yöneliyor.”

EN ÇOK TERCİH EDİLENLER

Nizam Et ve Piliç Şarküteri Müdürü Alagöz, kırmızı ette vatandaşın en çok tercihi kebap ve kuşbaşı olduğunu, ardından pirzola dana, pirzola biftek ve pirzola kuzu geldiğini ifade ederek, beyaz ette ise rağbet kelebeğe olurken, kanat ve pirzola da en çok satanlar arasında yer aldığını belirtti.