Karaman Devlet Hastanesine Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Geliyor
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu toplantının açılış konuşmasında Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 68. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasına Karaman için 6 uzman hekim kadrosunun açıldığını söyledi. “ Özellikle Karaman Devlet Hastanesinin acil ve önemli ihtiyacı olan Kadın -doğum ile çocuk sağlığı ve hastalıkları branşlarında uzman hekimin gelecek olması halkımız açısından son derece memnuniyet verici bir gelişmedir. Diğer taraftan, yine listede Karaman Devlet Hastanesine iç hastalıkları, kalp damar cerrahisi, patoloji alanlarında kadro açılırken Ermenek Devlet Hastanesine de Ruh Sağlığı ve hastalıkları uzmanı kadrosu ayrılmıştır.” dedi.
Dr. Erenoğlu 68. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında ülke geneli için sayı olarak çok fazla kadro açılmamasına rağmen İlimiz için 6 uzman hekimin düşünülmesinin kendilerini mutlu ettiğini açıkladı. 

“Hasta Ve Yakınlarına, Evimize Gelen Misafire Davrandığımız Gibi Yaklaşımda Bulunulması Gerekir”
Karaman Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu konuşmasında hasta ve yakınlarından gelen dilek şikâyet ve öneriler üzerinde de durarak kendisinin bizzat evde yapılan hasta ziyaretlerinde edindiği tespitleri aktardı. Sağlık tesislerinin özellikle hasta karşılama, yönlendirme ve refakat konularında daha hassas çalışmalarını bu konuyla ilgili görevli personelin üzerinde durulmasını istedi.
Genel Sekreter, “ Bir kere şunu başta siz idareciler ve sonra diğer tüm çalışanlarımızın kurumlarımıza sağlık hizmeti almak üzere başvuran tüm hastalarımızın misafirimiz olduğunu kabul etmesi gerekir. Hastayla temasa geçen herkesin, evimize gelen misafire davrandığımız gibi hasta ve yakınlarına yaklaşımda bulunması gerekir. Aksi takdirde istediğimiz memnuniyeti sağlayamayız” şeklinde konuştu.

ADSM,  2015 Yılının İlk 3 Aylık İstatistikî Verilerine Göre Tüm Hizmetlerde Artış Gösterdi
Verimlilik Değerlendirme Toplantısında Karaman Kamu Hastanelerinin sunumlarının sonunda, Ağız Diş Sağlığı Merkezinin çalışmalarında gözle görülür şekilde gelişme kaydedildiği bildirildi. Ağız Diş Sağlığı Merkezinin geçtiğimiz yılın ilk 3 aylık verileriyle kıyaslandığında özellikle büyük merkezlere yapılan sevk oranlarında bariz bir düşüş gözlendiği, yapılan tedavi ve işlemlerin çeşitliliğinde ve sayısında artış olduğu belirtildi.