Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ayşegül Koçak ve Mustafa Hakan Alkan, Karaman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Şube Müdürü Metin Akgül, İŞKUR Meslek Danışman Uzmanı Muhammet Akkafa ile KMÜ Gıda İşleme Bölüm Başkanı Cafer Akyürek,  Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolünün (MEGİP) detaylarını anlatmak üzere Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren işverenleri gezerek tanıtım toplantıları gerçekleştirdiler.

İl Çalışma Grubu toplantılarda; işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere, mesleki eğitim kurslarında, teorik ve pratik eğitimi bir arada vereceklerini belirtti. Yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini ve iş gücü piyasasını rahatlatacak bir çalışma yaptıklarını belirterek; bu önemli çalışmanın başarıya ulaşması için işverenimiz ile işbirliği kapsamında çalışmaların yürütülmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yapılacak bu çalışma ile işverenlerimizin nitelikli işgücü problemini ortadan kaldırılarak, işverenlerimizin kendi sistemine uygun ve nitelikli işgücünü maliyetsiz bir şekilde yetiştirme imkânı bulunacaktır. TOBB ile İŞKUR’un iki yıl boyunca düzenleyeceği mesleki eğitim kursları 160 fiili günü geçmeyecek olup düzenlenecek mesleki eğitim kurslarına katılan vatandaşlara günlük 61 lira 65 kuruş cep harçlığı, genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağı da toplantıda işverenlerimize anlatıldı.

MEGİP İl Çalışma Grubu olarak tüm üyelerimize tanıtım toplantılarına düzenli olarak  devam edilerek  projenin amacına ulaşması sağlanacaktır.