İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlikleri kapsamında Mehmet Akif Ersoy’a ait fotoğrafların bulunduğu sergi açıldı.
06 Mart 2013 Çarşamba günü saat 14.00’de Makro Markette gerçekleştirilen açılışa Vali Murat Koca, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının okunması ve İbrahim Hakkı Keçeci'nin Türk Halk Müziğinden eserler seslendirmesiyle başlayan programda Gevher Hatun Koleji öğrencisi tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtasının okunmasının ardından Vali Koca ve protokol üyeleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Vali Murat Koca Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a ait olan ve bugüne kadar hiç yayınlanmamış olan fotoğrafları dikkatle inceleyerek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta'dan sergi hakkında bilgi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Mehmet Rüyan Soydan’ın arşivinden faydalanarak hazırlanan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bugüne kadar hiç yayınlanmamış 72 adet fotoğraflarından oluşan sergi 01-15 Mart 2013 tarihlerinde Makro Market Alışveriş Merkezinde ve 16-30 Mart 2013 tarihleri arasında ise Çeşmeli Kilisede halkın ziyaretine açık olacaktır.