Gerçekleştirilen yazılı basın toplantısında ÖĞ-DER Karaman Șube Başkanı Mehmet Karakaş  Yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yeni eğitim-öğretim yılının birçok eksiklik ile başlayacağını dile getiren Karakaş “Örneğin öğretmenin eksikliği tamamlanmamış, sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik gibi garabet uygulamalarla boş geçecek dersler tamamlanmaktadır. Bu uygulamalar ve verilen zam iyileştirmeleri emek sömürüsünün devamı niteliğindedir. Ayrıca eğitim-öğretim ile ilgili sorunlar şekil değişikliği ile devam etmektedir. Ortaöğretim ile ilgili yapılması düşünülen uygulamalar makyajdan öteye geçmiyor. Nitelikli ve niteliksiz okul ayrımı ayrı bir muammadır. Avrupa Birliği projeleri ve ETCEP( Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi) ile eğitimde ifsat tam gaz devam etmektedir” dedi. Ortaöğretimde zorunlu ders saatinin azaltılmasına yönelik yapılacak bir değişikliği kendilerinin de desteklediğini ifade eden Karakaş , “Fakat toplam haftalık ders saati azaltılmadığı için artan zamanın seçmeli derslerle doldurulması temelde bir değişiklik olmadığını göstermektedir. Ayrıca idareci atamaları gecikmesi sorunları artırarak devam ettirmektedir” ifadelerini kullandı.

 ÇOCUKLARIMIZ TARİH VE VATAN ŞUURUNDAN UZAKLAŞABİLİR

Karakaş , açıklamasının devamında şu önemli değerlendirmelerde bulundu: “Sayın Bakan’ın açıkladığı yetiştirme ve destekleme kurslarında dönem sonunda dört temel dersten merkezi sınav yapılacak olması kapatılmaya çalışılan dershaneleri okula taşımaktır. Tarih ve coğrafya derslerinin seçmeli yapılması çocuklarımızı tarih ve vatan şuurundan mahrum bırakmaktan başka bir şey değildir.

Okullarımızda karma eğitim kaldırılmalı, dünyada başarılı örnekleri olan kız erkek okulları hayata geçirilmelidir. Okulların ikili eğitime geçmesi meslek liselerine olan rağbeti azaltmıştır. Bu da şunu göstermektedir ki; plansız bir anlayışla gidilecek yol çıkmaz sokak olabilir.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT PRENSİBİ ESAS ALINMALIDIR

Eğitimle ilgili çalışmalarda tek çözüm yolu ‘Önce Ahlâk ve Maneviyat’ esas alınarak yapılmalıdır.

Her şeye rağmen Yeni Eğitim-öğretim Yılımızın Öğrencilerimize, Öğretmenlerimize, İdarecilerimize ve bütün Milletimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.