Mehmet Sarı mesajında; “21 Mart 2020 Cumartesi gününü 22 Mart Pazar gününe bağlayan gecede, mukaddes bir yolculuğun ve manevi bir yükselişin ifadesi olan Miraç Kandili’ni hep birlikte idrak etmiş olacağız.

Mübarek üç ayların ilki olan Recep ayının içerisinde yer alan Miraç, Hz. Peygamber (sav)’in, bir gece Mescid-i Harâm'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan da Yüce ALLAH (cc)'ın huzuruna vardığı, içerisinde pek çok hikmet ve sırların bulunduğu mübarek bir yolculuğun adıdır.

Kandil geceleri manevi iklimin en güzel şekilde yaşanmaya başlandığı gecelerdir. Bu gecelerde bedenen ve ruhen canlılık arz etmeliyiz. Bu gecede anne ve babalarımızın, dualarıyla hayatımızı güzelleştirmeliyiz. Bu kutlu günlerde Mirac-ı Nebiye hürmeten kırılan kalpleri onarmalı, yıkılan köprüleri yeniden kurmalı, iyilik ve sadakada bulunmalıyız.

Zorlu bir sürecin içerisinde olduğumuz şu günlerde unutmamamız gerekir ki şimdi iyilik yarınlara dair umudumuzu diri tutmaktır. Şimdi iyilik, evimizde dua ve ibadeti ihmal etmemektir. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandiliniz tebrik ediyor,

bu kutlu gecede Rabbimize açılan ellerin ve yakaran dillerin hürmetine müminlerin ve bütün insanlık aleminin karşı karşıya kaldığı sıkıntıların, bela ve musibetlerin giderilmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.