Karaman’da sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup kadın, bir araya gelerek sınırda görev yapan askerler için boyunluk ördü.

Karaman’da yaşayan Ayşegül Eğilmez, sosyal medya üzerinden 'Karamanlı hanımlar hep birlikte' adlı bir grup kurdu. Zaman zaman bir araya gelerek faaliyetler gerçekleştiren grup üyeleri, bu kez çetin kış şartlarında sınırda görev yapan askerlere gönderilmek üzere boyunluk örülmesi için kampanya başlattı. Karamanlı anneler de kampanyaya destek verdi.

Bir kahvaltı salonunda bir araya gelen grup üyesi kadınlar, boyunlukları daha erken bitirmek için örgü ördü.

Burada gazetecilere açıklama yapan grup yöneticisi Eğilmez, boyunlukların Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı’na göndereceklerini söyledi.

Mehmetçiklerin anne sıcaklığını hissetmesi için böyle bir kampanya başlattıklarını ifade eden Eğilmez, “Şu anda askerlerimiz için boyunluk örüyoruz. Devletimiz tabii ki de ihtiyaçlarını karşılıyor. Amacımız ihtiyaçları olduğu için değil, bir anne elinden çıksın, anne sıcaklığını alsınlar, şefkatini hissetsinler diye yapıyoruz. Ayrıca boyunluklar ile beraber çocuklarımıza da mektup yazdıracağız asker abilerine. Asker abileri eminim ki boyunluklardan daha çok mektuplardan memnun olacaklar. Elimizde hali hazırda 300 ile 350 civarı boyunluk var. Hala örmeye devam edilenler var. Bin kadar boyunluk olacak. Hedefimiz iki birliğe bu boyunlukları takmak.” dedi.

Grup üyesi emekli öğretmen Suzan Özpeynirci, faydalı işler yaptıklarını belirterek, “İhtiyar olmayacağız, topluma hizmet ederek bahtiyar olacağız diyerek boyunluk ördüm. Askerlerimizden biri kışın üşümesin diye.” şeklinde konuştu.