Enerji Tasarrufu çalışmaları hakkında bilgi veren MEPAŞ Genel Müdürü İlker Arslanargun; “Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için hepimizin vatandaşlık görevi olarak enerjiyi bilinçli olarak kullanmamız gerekmektedir. Enerji Tasarruf projesi ile evlerimizde ve iş yerlerimizde bilinçsiz enerji kullanımından kaçınıp enerji tasarrufu yapmayı ilke haline getirmeliyiz.

MEPAŞ olarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için 11 Müşteri Hizmetleri Merkezimizde çalışmakta olan toplam 93 personelimize Enerji Tasarrufu Eğitimi verilmiş olup, müşterilerimize enerjiyi verimli kullanmaları ve dolayısıyla faturalarını düşürebilmeleri için önerilerde bulunmaya başladık. Buradaki amacımız müşterilerimize elektrikli cihazların doğru kullanımları ile nasıl tasarruf ve verimlilik sağlanacağı hakkında bilgiler vermektir.

Ayrıca www.mepasenerji.com adresimize elektrikli ev aletlerinin ne kadar enerji harcadığını ve faturaya etkisini görmek isteyen müşteriler için tüketim hesaplama modülü eklenmiş olup müşterilerimiz kendi tüketim alışkanlıklarını değiştirerek fatura tutarlarını düşürebileceklerdir” dedi.