Aktekke Camii’nde yapılan Hatim ve Mevlid programında Merhum Erbakan, vefatının ikinci yılında dualarla anıldı. Saadet Partisi Karaman Teşkilatından yapılan açıklamada “ Hatim ve Mevlid programının 28 Şubat tarihinde olması Merhum Erbakan’ı anlamak adına anlamlı bir gündü. 28 Şubat, şimdilerde daha iyi anlaşılmıştır, Hocamıza karşı yapılmış post-modern bir darbedir. Memleket menfaatine hareket eden Erbakan’ı durdurmak için onun hakkında yalanlar uyduruldu. Bunlardan bir tanesi 28 Şubat 1997 MGK kararlarına, yani; Dindar-Maneviyatçı kesimin aleyhine olacak 18 maddeyi Hoca, imzaladı-imza attı yalanıdır. Çeşitli hilelerle işbirlikçi basın aracılığıyla, bu yalan yayınlandı ve yayıldı.

Çok şükür ki; günümüzde Erbakan Hocamız’ın şöhretini kendi lehlerine çevirme propagandalarından da olsa,,…. Erbakan’ın 28 Şubat MGK kararlarını, Dindar-Maneviyatçı kesimin aleyhine olacak 18 Maddeye imza atmadığı-imzalamadığı, dün imzaladı diyenler, bugün gerçeği, yani imzalamadığını anladılar.

Bir diğer yalan ise; 28 Şubat’ta Erbakan’ın MGK’da Askerlere karşı duruşu konusunda, fısıltı gazetesiyle yayılan yalandır. Merhum Erbakan Hocamız, Askerler karşısında dik durmuş, Milli Güvenlik Kurulunda Askerlere karşı 4 saat konuşmuştur. Hatta Vakit geçeceğinden namazını bile kılmıştır. Zaten çürük elmaların istediği MGK kararlarını imzalamaması-imza atmaması dik duruşunun delilidir. 

Şimdilerde zaten daha iyi anlaşılmış olmasına rağmen bunu tekrar etmemizin sebebi; Erbakan Hoca, Askerlerin içerisindeki çürük elmalardan ötürü, Orduyu yıpratıcı ve yıkıcı faaliyetlerde bulunmama isteği ve titizliğiyle hareket etmiştir. Günümüzde çürükler bahane edilerek, hesap soruluyor bahanesiyle ordunun yıprandığını muvazzaf subayların, nitelikli savaşacak askerlerin olmadığından bahsediliyor,  hepsi hapiste içerde deniliyor.  Galiba, şimdi Erbakan Hoca çok daha iyi anlaşılıyor, bilmem anlatabiliyor muyuz?            

Merhum Erbakan Hoca, 28 Şubat çalkantılı döneminde sessiz, sakin ve itidalli davrandı. Böyle davranmasının sebebi, Milli Hassasiyetinin yüksekliği ve Gerçek bir Vatansever oluşundandır. Hepimizin bildiği gibi, eski Cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer, Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattı. Ecevit, MGK çıkışında, ağlamaklı bir ifadeyle sızlanarak ‘bana anayasa kitapçığı attı’ dedi. Ecevit, içerdeki durumu dışarıya yansıtmasından ötürü, ekonomi allak-bullak oldu. Peki Şimdi Soruyoruz; Erbakan içerdeki durumu, yani 28 Şubat MGK’da olanları niye dışarı yansıtmadı? Çünkü Milli Hassasiyeti yüksek, Gerçek bir Vatanseverdi “ denildi.