Karaman Barosu tarafından meslekte 30. yılını doldurmuş tecrübeli avukatlara plaket takdim ediliyor. Avukatlık mesleğinde 46. yılını dolduran tecrübeli Avukat Halit Armutlu’nun plaketini Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz bizzat takdim etti.

Plaket takdiminin ardından gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Armutlu: “Savunma mesleğini isteyerek seçtim gerçekten. 1974 Haziran’ında İstanbul Hukuku pekiyi derece ile bitirince 1. Medeni Hukuk Kürsüsünün rahmetli hocam M. Kemal Oğuzman'ın tarafıma yaptığı asistanlık teklifini ve karşılıksız burs aldığım Prof. Taner Vakfı'nın yurtdışında önce Almanya'da Göte Enstitüsünde Almanca öğrenip sonra da doktora yaparsam döviz bazında da burs vermeye devam edecekleri önerilerini kabul etmeyerek Karaman'da stajımı yapıp avukatlığa başladım. Aradan 46 yıl geçmiş.

Bu sürenin tamamını Karaman'da geçirdim ve başka bir kente ya da büyük şehre nakletmeyi asla düşünmedim; zamanı gelince hayırlısı ile Karaman'da da avukatlık çantasını bırakıp noktalayacağım.

Belirtmek istediğim diğer bir husus avukatlığı hep mesleğin onur ve saygınlığını gözeterek iyi bir çizgide icra etmeye çalıştım. Karaman Barosu kurulunca bir yıl genel sekreterlik, ardından Baro Başkanlığı, en az on defa Baro Genel Kurulu Toplantılarında Divan Başkanlığı ve 15-16 yıl da aralıksız TBB Delegeliği görevlerinde bulundum. Mesleğimi seviyorum. Karaman Barosunda 25 yılını dolduran üyelere ilk Plaketi Baro Başkanlığı dönemimde ben vermiştim. Bana da önce 30 yılımı doldurunca verildi; şimdi de 46.yılıma ilişkin ikinci Plaket verilmektedir. Baro yönetimine, özellikle plaketi büroma bizzat getirip tevdi eden Sayın Baro Başkanı Oktay Yılmaz'a içten teşekkür ediyorum” dedi.